Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Или превратът продължава, или да

И каква стана тя? Парламентът е радикално променен, но ситуацията си е пак същата. Пак имаме същите 2 варианта, и двата зор-заман. Първият е пак абдикация на парламента и пак служебно управление, и пак избори напролет. Вторият – коалиция на отчаянието.

Парламентът слага правителство от типа “орел, рак и щука” плюс бобър и гъска – националните животни на Канада. Това вероятно значи, че икономиката отива в ръцете на кръга “Капитал”, а Бойко Рашков си остава министър на чегъртането.

Първия вариант може да наречем “продължаваме преврата” (ПП+). Вторият завършва с познатия епилог - Бойко на бял кон (ББК). Приликата между буквите ПП+ и ПП е чиста случайност и не трябва да се възприема като политически укор. Напротив,

много преврати

отварят врата

към

демокрацията

В Португалия например демокрацията дойде през 70-те години с военен преврат, наречен революция на карамфилите.

Същото се случи и в Испания, и в Гърция, и при промените в Източна Европа през 1989 г.

Уви, нашият преврат не отвори врата към светлината, а към дълъг и отегчителен коридор с неизвестно колко завоя. Като си помисля, моят собствен опит вече е исторически. И той показва, че такива напъни да се моделира пластмасова реалност винаги завършват зле.

Добре, изкарахме 6 месеца с двама генерали начело, но без парламент и без демократично правителство – свалена бе дори фасадата на демокрацията. И докъде я докарахме? Още по-оплетени в кълчищата. ГЕРБ си е пак тук и каквото не го убива, прави го по-силен. Ако някой бе изчегъртан, това са партиите на чегъртането.

Защо тогава ги ручахме жабетата?

Някои за всичко обвиняват народа. За мен народът винаги е прав, но някой да го попита? За съжаление, народът усеща измамите с известно закъснение, когато е малко късно.

Вината за това закъснение не е в самия народ, а в тези, които имат привилегията да му мътят главите - политици, телевизионни политолози, коментатори от всякакъв род и вид. На тях сякаш им е отстранена тази част от мозъка, която вижда очевидното.

Ако не са

мозъчно

оперирани, защо

не се сещат

да споменат, че тази криза е естествен резултат от партийнолистовата избирателна система? Че тя винаги и навсякъде води до точно същата политическа криза? То е все едно в “Пирогов” да докарат пациент с перитонит, но лекарят да откаже да даде истинската диагноза, защото шефът на болницата му е забранил да споменава всички думи с “п”.

Както е известно, перитонитът се лекува лесно с отстраняване на апандисита, но операцията не трябва да се отлага. Отложи ли се, пациентът предава Богу дух.

Българският елит точно това и прави – отлага животоспасяващата операция. Тя изисква мажоритарни избори, друго лечение няма. Колко пъти чухте тази дума в анонсите на политиците или в алабализмите на коментиращата прослойка? Табу!

Защо тъкмо тема № 1 е изчегъртана от обществената логорея? Освен с мозъчна операция с друго не мога да си го обясня. Но пък който бяга от истината като дявол от тамян, вероятно самият е дявол. Ако се чудите защо някои телевизионни гости се показват само до кръста – то е, за да не се види опашката, която се подава от крачола.

Това със сигурност са

най-дяволитите

избори за целия

преход

Те ще влязат в историята като магическо изчезване на всички илюзии за демокрация. Масовите репресии срещу актива на водещата партия вече достигнаха внушителни мащаби. Ако това бе борба с купуването на избори – чудесно. Но на мен по-скоро ми се вижда като масово сплашване.

Министърът на сплашването се похвали, че прибрал над 1 милион лева. Аха! А защо не каза от колко мафиоти? Ако ги е взел от 1000 души, нищо чудно да е прибрал оборотите на селските бакалии.

Сега чакаме да видим колко от тези пари ще бъдат върнати без съд и колко – след съдебно постановление. Тогава ще узнаем и съотношението между правоприлагането и репресията.

Разбира се, най-септичен изглежда скандалът с нелегалните машини за гласуване. Първо ЦИК и фирмата “Сиела” се направиха на ни лук яли, ни лук мирисали. Уведомили били ДАНС. После обаче шефът на “Сиела” призна пред прокурора, че фирмата му ги купила по договор с ЦИК. А обяснението, че ги били внесли за резервни части, може да мине само пред деца, които още вярват в Дядо Коледа.

А колко нелегални машини не бяха намерени? А загадките на софтуера? А тази люта битка срещу броенето на квитанциите? Според мен тъкмо тя изхвърли Мая Манолова от парламента и подряза крилете на ДБ наполовина.

Народът не е

прост, той ги

надушва

Но да не сте останали с погрешното впечатление, че аз съм привърженик на ГЕРБ! Никога не съм гласувал за тях. Аз вярвам, че България има въпиеща нужда от лява политика. Щом възникне такава партия – веднага ще гласувам за нея. Освен това смятам, че политиката на чегъртането пречи на такава партия да възникне.

Рашков, Радев и другите герои на чегъртането явно вярват, че средствата оправдават целта. Според мен по време на избори средствата са целта. Когато средствата оправдават целта, това е преврат.

Освен че за 7 месеца хаос и бъркотия партиите се окаляха до ушите, нито една партия не си сложи платформата на байрака. В България няма партии. Има претенденти да оглавят мафията.

Затова

аз приемам

всички скандални

разкрития за

далаверите

на ГЕРБ,

но с известно отлагане. Като видим окончателни присъди, ще повярвам окончателно.

Когато партиите дори не предлагат истинска промяна, тогава народът им прави подмяна. Една от партиите вече изхвърча, а две чисто нови влязоха. Победителят е партия на 2 месеца. Това не ви ли светва лампичката?

БСП пак се хлъзна и вече е близо до едноцифирените числа. Скоро ще е под бариерата. Ако свали Нинова – още по-скоро. ИТН трябва да се прекръсти на НТП – “Няма такава партия”. ИБГНИ да стане “Седни си, България, ние си отиваме”. ДБ започна лустрацията от самата себе си. Щом Лозан Панов успя да бие дори антирекорда на Неделчо Беронов, значи синята идея съвсем ритна котела.

Защо партиите предпочитат да се удавят, вместо да дадат поне малко власт на народа? Много просто – защото лидерите им са стъпили най-отгоре на листите, все едно върху главата на своята партия. Дори цялата партия да потъне, те потъват последни. Въведат ли мажоритарен вот – ще трябва лично да се изправят пред съда на избирателя. О, ужас! Само това не! По-добре първо да потъне България!