Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От първо лице: Как бивша учителка сдъвка разписката си в изборния ден

Едни от най-коментираните в социалните мрежи сюжети от изборите са "изядената" разписка от машина за гласуване в столицата и нападението с лютив спрей в изборна секция в Пловдив.

Час преди края на изборния ден в Пловдив гласоподавател пръска с лютив спрей председател на секционната избирателна комисия в район "Западен". Полиция и Бърза помощ реагират незабавно на нападението. 

„Тя е била афектирана от начина, по който е гласувала, не знаем каква е причината за нейната реакция“, обясни Ивайло Василев, председател 16 РИК.

Новината, че жена в София е изяла контролната разписка от машината, след като й отказали повторно гласуване, продължава да е сред най-коментираните. Християн Михайлов, който е свидетел на случилото се, хвърля нова светлина върху сюжета.

„Тази бюлетина не беше погълната, както навсякъде се говори, жената много спокойно седна на този стол. Дъвчеше я няколко минути, както човек дъвче дъвка и в един момент просто попита къде има кошче за боклук. Тя отиде до кошчето, извади бележката, която вече беше под формата на дъвка и най-спокойно си я изхвърли“, каза Християн Михайлов от техническата поддръжка.

Жената не е дала обяснение за реакцията си. А след трудностите с машината избирателката обяснила, че е бивш учител по информационни технологии.