Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Аз запознах Кирил Петков с Радев и бих подкрепил бъдещия премиер Анастас Герджиков

В четвъртък ще има тв дебат между двамата кандидати за президент

Аз запознах преди време Кирил Петков с Румен Радев по време на едно пътуване от Софийския университет. Кирил Петков е чудесен млад човек, амбициозен. Аз бих го подкрепил за премиер, бих подкрепил всяко редовно правителство, защото това ни е жизненоважно, стига да не е някаква безпринципна коалиция. Това заяви по БНТ проф. Анастас Герджиков.

Той съобщи, че най-вероятно тв дебатът между него и събралия повече гласове на първия тур на президентските избори Румен Радев ще се състои в четвъртък. Екипът на проф. Герджиков е настоявал дебатът да е и по трите национални телевизии, но хората на Румен Радев настояли да е само по една.

Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни, че разликата продължава да е голяма. Тези 25 процента могат да се преодолеят, каза още проф. Анастас Герджиков.

По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата за президент.

"Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждам, това твърдение е лъжа и е абсурдно. Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа", допълни проф. Анастас Герджиков.

Той призова Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

"Зеленият сертификат не трябваше да се въвежда прибързано и изведнъж, той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем. Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета", добави проф. Анастас Герджиков.

Той определи идеята, че защитава партийни интереси в университета като "абсурдна".