Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петя Аврамова и Николай Нанков ще бъдат призовани на разпит.
Петя Аврамова и Николай Нанков ще бъдат призовани на разпит.

Двама бивши регионални министри от ГЕРБ - Петя Аврамова и Николай Нанков, ще бъдат призовани за разпит в МВР във връзка със строежа на магистрала "Хемус". Това обяви пред "Сега" служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му от полицията зависело кога ще са разпитите, но щяло да е  "тези дни".

Нанков и Аврамова щели да бъдат призовани, тъй като от тях е зависел строежът на магистралата и се очаква да дадат обяснения за строителните книжа и как държавата е упражнявала контрол върху строителството.

"24 часа" потърси пресцентъра на ГЕРБ и очаква коментар от партията и от двамата ексминистри, които в момента са нейни кандидати за депутати.

Рашков заявава още, че магистралата е трасирана през мочурища и свлачища и по тази причина сега трябва да се правят промени в трасето й.

В края на миналата седмица МВР съобщи, че 60 млн. лв., получени за Лот 5 на магистрала "Хемус", са изтеглени само за ден от банка без предварителна заявка, след това парите са преведени на буферна фирма, за да бъде прекъсната връзката между търговското дружество, подписало договора, и крайните изпълнители на строително-монтажни работи. Буферната фирма незабавно превеждала парите по сметки "към създадени за целта кухи фирми, регистрирани на социално слаби и ниско грамотни лица, голяма част - криминално проявени".

В петък прокуратурата обяви, че още не е получила иззетите веществени доказателства от акцията на МВР за "Хемус".