Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хванахме ги по боксерки - защо 228-те машини ги пази държавата?! Борисов посети Манастир Свети Атанасий

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е доволен от получените до момента обяснения за наличието на несертифицирани и непоръчани от ЦИК 228 машини в държавен склад.

"Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор, какъвто да ни удовлетвори. Съгласно закона, има над 12 хил. сертифицирани машини, стоят в специален склад - не мога да си закарам шкодата да ми я пазят там, той е само за тези машини. Изведнъж в това помещение се появяват някакви нови 228 машини, от същия тип в склад, в който нямат работа. Това са точно 22280 хил. гласа. Те дават някакви глупави отговори, че щели да се тестват някъде в чужбина", коментира Борисов в Симеоновград.

От "Сиела-Норма" отговориха, че машините са техни и смятат да ги ползват в Албания, Грузия и у нас, но за дейности извън изборите. Според Борисов този отговор е незадоволяващ. А говорителят на ЦИК Цветозар Томов гарантира, че тези устройства няма да се използват в деня на изборите и че няма представа кой ги е поръчал.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че няма гаранция, че с тези машини за гласуване няма да се извършат злоупотреби в деня на вота.

"Първи въпрос - защо са в този склад. Втори въпрос - защо ги пази държавата? Трети въпрос - защо са същите? Въпрос към ЦИК - защо се подиграват с нас", попита Борисов.

Борисов се срещна и с кметицата на Симеоновград Милена Рангелова, чиито съпруг и син бяха задържани през седмицата по време на спецакция срещу купуването на гласове. Обвинения не бяха повдигнати. Рангелова разказа на Борисов как са били задържани близките ѝ и отрече семейството й да се занимава с покупка на гласове.

Намесата на МВР в избори се случва само в държави от третия свят, смятат от ГЕРБ и обясниха, че ще подадат сигнал до международните институции.

Борисов отново отрече да е водил преговори с ДПС за следизборна коалиция, нито пък да се е виждал с лидерката на БСП.

"Нито аз, нито моите заместници, нито, който и да е, не е оторизиран да води каквито и да е преговори, с която и да е партия. Аз, когато искам да говоря с ДПС, го правя публично, както с всички останали. Не е вярно, че сме говорили. Нито Корнелия Нинова се е срещала с мен, по телефон не се е чувала с мен от година време. Сега сапунисват и нея заради измамата с машините, която правят, защото искаме да преброим контролните талони", заключи Борисов.

Той разкритикува демоверсията за гласуване на ЦИК, където не фигурира номерът на ГЕРБ в бюлетината, защото са само до №22.

ГЕРБ застава зад репресираните българи с адвокати и с всичко, което е необходимо. Хората не трябва да се страхуват от Радев и Рашков, заяви Борисов в с Малко Градище.

"Полицейщината и репресиите над нашите симпатизанти се случват, за да може комунистите и Радев да спечелят. Заплашват хората ни от къща в къща, за да ги спрат да гласуват за ГЕРБ. Рашков, Радев, не Ви ли е срам?!? С каква съвест тормозите възрастни жени?!? Ще информираме международните ни партньори за директната намеса на МВР в изборите. Такива практики съществуват само в държавите от Третия свят, но в Европейския съюз тези комунистически методи са немислими", заяви лидърът на ГЕРБ.

С младежите от ГЕРБ  той  посети „Свети Атанасий“ – най-старият манастир в Европа. "Ще продължим да даряваме за изграждането и реставрирането на храмове, защото вярата крепи хората и им дава сила да вървят напред", обеща Борисов.