Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Тотален хаос в държавата. Слогънът на нашата партия се превърна в най-чуваната дума." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията си. Той отбеляза, че за последните 3 дни има над 500 починали от коронавируса, болниците са "задръстени, а цените летят". "Излиза заповед, след заповед, която не съответства на предишната или граничи с невъзможна за изпълнение, и на здравното и на образователното министерство", каза още той.

"Пропагандата на Радев, пусната по всички медии, казал е, че цената на природния газ от ноември намалява с 33%. Това го казва и министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев. Защо лъжат? Едновременно казват, че цената на природния газ става 93,19 лв. при цена за октомври 94,54 лв. Как изчислиха, че е 33% това намаляване? Лъжа след лъжа. Официализирана. Минала по медиите, през централните емисии", каза Борисов и обясни, че според КРИБ и много други организации цената на газа всъщност се увеличава с 27%.

Той се обърна към служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков със заплаха за съд. "Рашков, ако днес не ми кажеш коя е банката моя собственост, за да отида да си седна там на мястото, утре завеждам дело за клевета срещу теб. Незабавно кажи името на банката, на която аз съм собственик. Аз не съм собственик на никаква банка, нито имам каквото и да е общо с това. Кой какво и как си превеждал българин парите, въобще не ме интересува. Има си куп органи, включително и ЕЦБ, които правят най-обстоен преглед на всяка една банка, за да ни вкарат в европейския банков съюз", каза той.  По-рано днес вътрешният министър заяви, че парите за строителството на АМ "Хемус" са изпращани в чужбина през банка на Борисов.

Бившият премиер поиска отговор и извинение от служебния министър министъра, както и признание за лъжа в полза на президента Румен Радев. "Кажете коя е банката, за да мога да ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е похарчила, да каже сега името на банката", коментира още Борисов.

Той разкритикува, че ЦИК вчера не взе решение разписките от машините да се броят и сверяват с машинно разпечатаните протоколи, както бе взето такова решение преди дни и за секциите в страната. "Там където най-много излъгаха на миналите избори, няма да се броят квитанциите. Каквото искат да броят. Всички социологически агенции дават голямо предимство на ГЕРБ. Не за друго, защото всички са изплашени от хаоса", каза още той.

Кметицата на Симеоновград обяснила, че в къщата не са намерени крупни суми, както твърдят органите на реда. "Единствените пари, които са намерени са 100 лв. в якето на мъжа й. Сумите, за които говорят са намерени в друга къща", обясни водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев. По думите му това е поредната атака и репресия срещу партията от МВР.

"Когато види Радев и партийките около него, че губят, защото всички социологически агенции ни дават първо място, а ние не работим с тях. Занете някои открито работят с други партии", коментира Бойко Борисов.

По думите му едно от най-хубавите неща, които можеше да има България е да има завършени магистрали, а сега имало пълен застой за всичко. 

Кандидатът за депутат Тома Биков пък обясни, че Бойко Рашков се намира в "сложно психологическо състояние със симптоми на мозъчна мъгла, които се появяват като постковид ефект или системна злоупотреба с алкохол". "Вместо той да получи грижа и помощ, да бъде ползван по такъв начин с политическа цел, е крайно неморално", каза още Биков, а Борисов допълни, че благодарение на служебния вътрешен министър Румен Радев ще загуби изборите, а хората ще са наплашени.

Бившият шеф на "Пирогов" Асен Балтов разкритикува здравните органи за това, че твърде късно министърът Стойчо Кацаров издаде заповедта зелен сертификат да не получават веднага хората само с първа поставена доза. Вече трябва да минат поне 15 дни, за да получат зеления си сертификат. "Голям залък лапни, голяма дума не казвай. Няма места в болниците, реанимациите са пълни с пациенти. Като цяло всичко, което виждаме е план, който изобщо не е верен и който беше приет от Министерския съвет", каза проф. Балтов, като цитира изказвания на здравния министър.

"Имам интерес да се разбере коя е Мата Хари, но не знам как ще стане. Когато ме е нямало, тогава са наслагали тези работи в чекмеджето. Грешката й е, че ме е снимала, докато и аз съм там. Не е била само тя и ще направи да обвиня несправедливо някого." Това каза Бойко Борисов, като добави, че има съмнения коя може да е тайнствената дама, която преди година пусна снимки от спалнята на бившия премиер.

"На Папи Ханс има 2 песни страхотни. "Да си знаел" примерно е едната. Много е хубава. Да си знаел. Ще си ядем шамарите от живота за това, че сме били глупави", коментира Борисов забавените ковид мерки в България, имайки предвид, че многократно от ГЕРБ предупреждавали за пика. "Ние не сме Националния оперативен щаб, нищо, че ни виждате всеки ден. Тези въпроси не може да ги зададете на Радев, който вчера се разхождаше като на сватба, въпреки че има противоепидемични мерки", добави той.