Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Андре Токев пред съдебната скамейка

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Андре Токев пред съдебната скамейка СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

l ВИП готвачът сниман от шофьор как

криволичи по пътя в неделя, гумите му падат

една по една и накрая спира с искри по асфалта

l На 112 се получили няколко сигнала

заради опасните маневри на белия пикап

1,9 промила алкохол са открити в кръвта на Андре Токев.
1,9 промила алкохол са открити в кръвта на Андре Токев.

С много работа и умора се оправда в съда 52-годишният ВИП готвач Андре Токев, който беше заловен да шофира пиян в неделя вечерта на околовръстното шосе в София.

“Съжалявам за случилото се. Работя по 15 до 18 часа на ден. Объркан съм от всичко, което се случи. Моля за по-лека мярка за неотклонение”, каза пред Софийския районен съд 52-годишният готвач, който прекара 72 часа в ареста.

Съдът го освободи срещу 3 хил. лв. парична гаранция. Андре Токев има срок от 10 дни да внесе парите.

Граждани са

подали няколко

сигнала на

тел. 112 за

белия пикап

без джанти

на Андре Токев, който се е движил по околовръстното шосе на София, стана ясно от думите на прокурора. Автомобилът е криволичил опасно по пътното платно. Полицаите от СДВР веднага го спрели.

“Спуках гума”, казал звездата от предаването “Мастършеф” на униформените. Още с приближаването до автомобила те забелязали, че три от гумите му били спукани, а дясната задна е без колело.

От кадри, разпространени в социалните мрежи, се вижда как Токев шофира близо километър само по джанти. Минава от платно в друго без причина, а при завоите части от гумите изпадат по пътя. Малко преди да бъде спрян, от колата излизат искри. Екшънът е заснет от видеорегистратор на друг шофьор.

Андре Токев е

шофирал опасно

и пиян в

интензивния

трафик

Кадри от автомобила на готвача, заснети от друг шофьор.
Кадри от автомобила на готвача, заснети от друг шофьор.

на околовръстното шосе в София. При тестването му дрегерът отчел 1,9 промила алкохол в кръвта. При медицинското изследване са отчетени по-малко - 1,79 промила. На заседанието беше представена и съдебна химико-токсикологична експертиза във ВМА, която е доказала наличието на алкохол в кръвта му.

От прокуратурата посочиха, че Токев може да получи от 1 до 3 г. затвор, както и глоба от 200 до 1000 лв. Според държавното обвинение готвачът много пъти е нарушавал Закона за движението по пътищата.

Според съда няма опасност 52-годишният мъж да извърши друго престъпление, както и да се укрие.

Токев вече е осъждан за шофиране след употреба на алкохол през 2019 г. във Варна. Тогава той се признава за виновен и сключва споразумение с прокуратурата. Наказан е с 3 месеца лишаване от свобода, но условно, а изпитателният срок е определен на 3 г. Взели му и книжката за 4 месеца. Въпреки това

шеф Токев

отново сяда

зад волана на

същата кола

и пак пиян. Година след като му върнали книжката, Андре отново е заловен от полицията, и то в изпитателния срок на предишната му присъда. Ако бъде признат за виновен и сега, той ще изтърпи и двете присъди.