Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТИХОМИР БЕЗЛОВ
ТИХОМИР БЕЗЛОВ

Ние в България сме европейски, ако не и световен рекордьор по антиваксърско говорене. Това заяви пред сутрешния блок на БНТ експертът от Центъра на изследване на демокрацията Тихомир Безлов. Ако се сравни присъствието на антиваксърски говорители по медиите, България наистина е много напред, смята анализаторът. Това е много зрелищна тема, която привлича аудитория и вдига рейтингите, посочи той.

Вчера и днес минахме рекорда от миналата есен за починали. Защо при толкова висока смъртност не се ваксинират българите е труден въпрос, при положение, че има изобилие от ваксини, каза той. В началото България седеше в средата на таблицата в ЕС по ваксиниране. Имаше и по-скептични страни от нас, като Франция, Испания, САЩ. Но хората рязко промениха нагласите си с добри кампании в и сега в Испания и Франция има рекорди по ваксинирани. Политическата криза у нас е един от най-важните факторите, защото никой не взема непопулярни мерки заради предстоящите избори.

Мерките вече оказват някакво промяна според мен, но има закъснение с няколко седмици с цифрите на починалите и заразените, каза още Безлов. Една важна стъпка за мен е да се постъпи като в Румъния например, някои тежко болни да бъдат изпращани в страни от ЕС за лечение, тъй като болниците у нас вече са претоварени, добави той

Чудеса не могат да се случат, каза Безлов по повод на купения вот. Но според него ще има известна предпазливост от продавачи и купувачи заради полицейските акции.