Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екстремният живот на Владо Каролев в снимки

През 2006 г. се удря със сноуборда си в дърво и чупи тазобедрената си кост на 6 места

Владимир Каролев имаше три големи слабости - планинарството, гмуркането и карането на сноуборд.

С него имаше редица екстремни преживявания. През 2006 г. в гората на Банско, карайки сноуборд, той се удря жестоко в дърво. Резултатът - тазобедрената му кост беше счупена на 6 места. Финансистът определяше инцидента като най-тежкото си премеждие.

“Веднъж ме затрупа лавина на Хинтертукс. Слава богу, беше от праховите - разказвал е пред "168 часа" Каролев. - Бях с един приятел и аз се спуснах първи, спрях в долината, обърнах се и видях как той бутна лавината и избяга надясно, за да не го повлече. Имах около 30 секунди, в които свалих борда, паднах на колене и сложих дъската пред мен, държейки я здраво с ръце. Затворих си очите, лавината мина през мен, но не ме повлече. Като отмина, отворих очи и видях само сняг. Вдигнах борда, отрових се и се измъкнах. Обичам да карам извън пистата, а при това положение трябва да познаваш добре района. На същото място това ми се случи и втори път. Тогава аз бутнах лавината, тя ме повлече, но не паднах и успях да изляза от нея.”

Нищо не можеше да го изплаши достатъчно,

така че да го задържи далеч от високите върхове и снежните склонове.

Дори в разгара на пандемията от COVID-19 икономистът успя да стане главен герой в скандал. Причината - бързането му към неговия любим Пирин. Той бе хванат в нарушение на мерките и бе освободен срещу 50 хил. лв. гаранция.

Разбира се, Каролев има и далеч по-опасни преживявания.

Веднъж с още двайсетина души на Малдивите

първи се хвърля да плува с няколко 2-3-метрови акули

от вида нърс шаркс по време на нощно гмуркане. Никой освен него не посмял да скочи.

“Това, което е много важно за Владо, е, че през годините никой друг човек не успя да запали цяло младо поколение, което да се интересува от политика и икономика - категоричен е финансистът и приятел на Каролев Никола Филипов.

- Да знаят как точно се харчат парите от техните данъци. Владо успя да направи това. А това е забележително. И някак не го осъзнаваше, а това за мен е най-голямото постижение в живота му.”

Икономистът бе и един от създателите на либертарианското общество в България, като успя да прокара идеите му и да го популяризира.

“Човек трябва да знае, че е роден, за да върши това, което иска, без да пречи на другите - категоричен е бил Владимир Каролев. - Затова аз съм либертарианец. Моят девиз е “Свободен свят, свободен човек”.”

“Владо беше такъв човек, че

никой, никога, нищо не можеше да му каже

- посочва Филипов. - Наумеше ли си нещо, просто не можеше да го спреш. Беше изключително интелигентен човек, дори сме спорили по различни теми и ако успееш да му извадиш някакви доводи в защита на мнението си, той ги приемаше. С него имаше градивен диалог.

Владо имаше самочувствие и его

Две седмици преди инцидента бяхме на планина заедно. И двамата бяхме запалени планинари. Дори имахме разговори и аз да отида в Банско през уикенда, в който пострада. Аз обаче не успях. Душата му беше в планината. Това беше неговият дом. Там той се чувстваше истински щастлив.”