Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Сподели, че не е добре, а всичките му близки се борехме да му помогнем”, разказва приятелката му Алекса

Преди три дни Денис сподели, че не е добре и го обземат мрачни мисли. Всичките му близки бяхме до него и не го оставихме дори за секунда. Всеки един от нас се бореше да му помогне и правехме всичко, което беше по силите ни. Обичахме го и ще го обичаме докрая!"

Това разказва Алекса - приятелката на попфолк певеца Денис Теофиков, който бе открит мъртъв след полет от 7-ия етаж на сграда в "Цариградски комплекс" в София. Изглежда, след трагедията тя е станала обект на атаки в социалните мрежи, че не е предотвратила станалото.

“Как не ви е срам, как нямате

грам доброта

във вашите сърца - пита Алекса в интернет. - Не съдете хората, без да ги познавате и да знаете цялата истина."

Към момента властите работят по три основни версии - самоубийство, убийство или нелеп инцидент. Разследващи все още не са изключили напълно възможността изпълнителят да е бил бутнат през терасата. Следи от насилие по тялото му обаче не са констатирани.

Ясно е, че преди случилото се момчето е било в апартамента на свой приятел. Около 13 ч. обаче нещо се объркало и той излязъл на терасата. След това става трагедията.

Сигналът до 112 е подаден мигновено. Дошлите на място екипи само констатирали смъртта на Теофиков. Те веднага отвели неговия приятел в полицията, за да го разпитат. По време на претърсванията в жилището се натъкнали и на наркотици. Тепърва ще трябва да бъде установено дали починалият е бил под влияние на алкохол, или на забранени вещества.

Малко след като бе обявено, че Денис е загинал, медии пуснаха информация, че гаджето му Алекса също е била в апартамента. Това потвърди и видео, пуснато в интернет ден след кончината на певеца. То е заснето от случаен свидетел, най-вероятно съсед, и е озаглавено "Първи кадри от нелепия инцидент с Денис Теофиков". На него се вижда както трупът, така и плачещо момиче, което след въпрос "Коя си ти?" отговаря: "Аз съм приятелката му".

“Не знам как е паднал,

аз бях долу,

само ми казаха,

че просто се е хвърлил", допълва още то през сълзи.

"Не се ядосвайте, влезте вътре, спокойно - отвръща снимащият. - Екипите ще дойдат. Обадил съм се на Бърза помощ. Чакаме ги. Момчето е скочило. Аз го чух."

Близки до Алекса разказват, че сега тя не е на себе си.

"Ангелче мое, не можеш да си представиш колко много ми липсваш - пише девойката в профилите си. - Толкова много ме боли душата. Сърцето ми беше единствено твое. Не зная как да продължа без теб. Умирам от болка. Умирам, че те няма. Каквото и да кажа, ще е малко. Все се надявам всичко това да е един лош сън. Надявам се да влезеш през вратата и да ми кажеш: "Лексчо, обичам те". До края ще те обичам и аз."

Въпреки

депресията,

в която Денис

се намирал,

съвсем наскоро той е празнувал рождения ден на половинката си. Двойката се събрала заедно с компания в столично заведение. Теофиков изглеждал щастлив и не спирал да се усмихва. Забавлявал се и танцувал.

В трудния момент през останалото време обаче до него били всички близки. Те подкрепяли момчето и му давали стимул за живот. Същото правели и феновете му. Част от тях дори забелязали промяната в поведението му. В интернет отправяли въпроси към него - защо от два месеца не е активен и кога ще пусне ново парче. Той така и не отговарял.

Версията за самоубийство се споделя от не един близък на Денис. Те казват, че депресията му продължавала от много дълго време, а не само от три месеца. Теофиков сам им споделял, че не се чувства добре и сякаш му е писнало от всичко.

Наскоро се появи и информация, че е възможно да се е самоубил заради славата, която не му се отразявала особено добре. Той бил постоянно под контрола на индустрията, която му налагала как да изглежда и да се държи, без да е важно неговото мнение.

В социалните мрежи един от познатите му на име Мартин Пенчев дори написа, че може да разкаже много за нещата, които знае и е видял от гледна точка на отношението към Теофиков в работата му.

“Пееше за стотинки

и му казваха

дали да ходи

до тоалетна,

или не - обяснява Пенчев. - Не искам да споменавам имена. Сега в гнева си търся виновен за станалото с него и няма да съм рационален в думите и действията си. В миналото съм виждал неправилно отношение към момчето. Мислех, че идва от продуцента му, но бях подведен. От други хора е. Продуцентът му го е мотивирал и нахъсвал, доколкото е можел.

Колкото до това защо не съм направил нещо, когато съм знаел за ставащото, ще отговоря, че съм тръгвал много пъти, но Денис ме е спирал и съм му обещавал, че няма да сторя нищо, щом той не желае. След лятото и пика на участията му го накарах да си иска неустойките по договорите и да променим всичко. За съжаление, тогава катастрофирахме и се скарахме, но после все пак си оправихме отношенията."

Мъжът казва още, че момчето е сред хората, които са преобърнали живота му.

"Лежах 4 години в затвора, а като излязох се лутах половин година, след което срещнах това дете, което върна усмивката ми - споделя той. - Започнахме да обикаляме заедно страната по участия и никога

няма да забравя какво усетих

на едно от първите. Тогава му разказах, че винаги съм мечтаел на неговите години да бъда известен и да съм център на внимание. Исках да съм звезда, а като го гледах него, се радвах толкова много и го изживявах, сякаш аз съм на мястото му. Той го заслужаваше, защото е добър човек и наистина има талант. Сигурен съм в това. Уверявах го и него самия дори. След това той често ми повтаряше какво съм му споделил на участието. Никога не го забрави.

Кефеше се

от сърце

Втори като него няма да има. Той целият беше една душа. Изживяваше всяко едно парче."

Според познатите на Теофиков той бил закърмен с музика още от дете, тъй като майка му е певица, а баща му - известен китарист. Те решават да запишат сина си в Националното музикално училище "Любомир Пипков", след като забелязват таланта му. По-късно Денис участва и в някои от най-големите музикални риалити формати като "България търси талант" и "Х Фактор".

Професионално с музика започва да се занимава през 2018 г., когато подписва договор с музикалната компания "Пайнер". Още първата песен, която пуска, предизвиква истински фурор сред младежите. Тя е в дует с изпълнителката Цветелина Янева, която преди дни също изрази съжаление за случилото се с момчето.

Първи за трагедията с Теофиков всъщност съобщиха от "Пайнер".

"На 21 години ни напусна един от най-добрите млади изпълнители на компанията - написаха те. - Певецът

завинаги ще остане

в сърцата ни

като едно младо и безкрайно талантливо момче, което за кратко се превърна в идол за публиката и успя да изкачи музикалните върхове. Със своята харизма и тотални хитове Денис владееше аудиторията, а сцената буквално заблестяваше, когато той се качи на нея."

Малко след като

кончината на Теофиков

стана публично достояние,

мнозина негови колеги от фолксредите побързаха да изкажат съболезнования на семейството му.

"Тръгвай си, тръгвай си, тръгвай си! Така пееше ти, какче, но накрая си тръгна, а закъде се разбърза? - написа певицата Лорена. - Имаше толкова много да дадеш на тази земя. Сега отиде да светиш високо горе."

Денис не е първият попфолк изпълнител, който слага край на живота си. През 2010 г. 22-годишната певица от триото "Спасителките" Атанаска се самоуби, след като скочи от мост на магистрала "Хемус". Още в началото разследващи бяха категорични, че не става дума за убийство или склоняване. Според мълвата причината момичето да пожелае смъртта си била нещастна любов, която тя не успяла да преживее. Твърдеше се, че е имала връзка със семеен мъж, а заради невъзможността да бъдат заедно

изпаднала в

тежка депресия

Друга версия беше, че младата певица е изживяла нещастната любов със свой състудент, който отказвал да се ожени за нея.