Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Страните в Западна Европа, скандинавските държави поетапно свалят мерките и се готвят за първите си по-нормални празници след изтощителните локдауни. Причината е, че новите случаи намаляват, след като 75% от пълнолетните граждани на ЕС вече са ваксинирани. В Германия те са 78,1%, във Франция - 79,7%, в Румъния – 34,8%. За разлика от тях в България те са 23,9%, сочат данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията.

Според статистиката му страната ни е с най-високата смъртност от коронавируса в ЕС - 167,88 починали на 1 милион души. Веднага след нас е Румъния - със 164,47 на 1 милион. В Германия живота си са загубили 9,69 души на 1 милион, а във Франция - 8,75.

Въпреки че ежедневно се съобщава, че над 90% от починалите не са ваксинирани, това няма резултат.

Част от причините са, че самите лекари у нас не препоръчват ваксините - под сурдинка казват, че всеки сам трябва да реши. В някои болници едва 20-25% от персонала са ваксинирани. Защо се получи така и какво представляват ваксините, ще научите от разговорите с д-р Аспарух Илиев и с немския имунолог д-р Инго Фрике.