Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нападателите не са установени и до днес, а соченият за убиец Викторио Александров се призна за виновен по всички обвинения

За четвърти пореден път неустановени и до днес лица поругават гроба на убитите през октомври 2018 г. от Викторио Александров - Дарина Министерска и дъщеричката им Никол. Това разказва майката на застреляното 23-годишно момиче и баба на едногодишното бебе - Ваня Министерска. Тя сигнализира, че в рамките на по-малко от две седмици са извършени две посегателства. След вандализма близките намират местата в окаяно състояние. Следите от агресия са налице. Пречупена е статуята на малко ангелче, изработено специално като символ на невръстната Никол. При повторно посещение анонимните са успeли да направят същото и с втората статуя, която била на Дарина.

"Безчинства, вандализъм и грубо поругаване на това свято за нас място - описва Ваня станалото с гроба във фейсбук. - Подали сме сигнал, съответно към 9-о РПУ в родния ни град, откъдето този път получихме бърза и адекватна реакция, както и човешко отношение, за което сърдечно благодарим. За момента извършителите не са известни, но се надяваме в най-скоро време това да бъде променено и да разберем подбудите, които биха накарали един човек (в кавички) да извърши най-долното деяние, а именно да поругае гроб на бебе и майка му. Неминуемо ще възстановим светилището във вида, в който е било до момента, но как да възстановим вярата и почитанието към човешките ценности у хората, които за съжаление все по-рядко се срещат?"

Според жената една от причините са случилото се е това, че гробищният парк "Бакърена фабрика" няма видеонаблюдение, нито пък вечерно осветление, а физическата охрана била само "фиктивна".

"Това е разграден двор със заключени порти, без нито една лампа на територията му от около 500 - 600 декара – обяснява тя. - За над 20 години не се намериха нито пари, нито желание да се изгради ограда на гробището, която да ограничи свободния достъп на хора и животни.”

Близките на Дарина и Никол споделят, че разрушаването на техния гроб отпреди няколко дни е четвъртото за последните девет месеца.

Една от гаврите е навръх Рождество Христово миналата година. Никой все още не е сигнализирал на властите, че е видял съмнителен човек около местата, на които са положени момичето и дъщеричката й. Полицията също не може да каже дали става въпрос за повече хора. Пострадалите роднини обаче са обнадеждени, че разследващите ще успят да открият вандала.

На 1 октомври тази година Викторио Александров за пореден път се изправи пред съда по обвинение в убийството на приятелката си и дъщеря им. На първа инстанция магистратите постановиха стрелецът да излежи 20 години зад решетките и да изплати 400 хил. лева кръвнина на родителите на Дарина. От прокуратурата обаче протестираха присъдата и поискаха доживотен затвор.

Близките на двете жертви все още не могат да намерят отговор на въпроса какво е предизвикало ужасяващата агресия у Викторио, която доведе и до фаталния край. Необяснимо е и защо след като

убива с два

куршума в главата

Дарина, бяга

с малката Никол,

с която повече от осем часа обикаля София, а в късните вечерни часове в пристройка край столицата я прострелва в слепоочието.

След престъплението самият той първоначално твърдеше, че не помни какво е направил. Роднина на момичето обаче разказа, че пред вещите лица Александров е описал детайлно действията си. Споделил, че е ударил Министерска няколко пъти и тя паднала, след което извадил пистолета и я застрелял.

В обясненията си пред Софийския градски съд при закрити врати той дори обяви, че по време на връзката си с майката на дъщеря му тя поддържала и паралелни отношения със "сина на Христо Ковачки". Тогава всички в залата свързаха името с това на крупния инвеститор в енергетиката. В действителност Ковачки има син, но той е само на 11 години и е роден през 2009 г.

Още при първото заседание в съда се появи напрежение между роднините на Дарина и мъжа й. Пред магистратите Викторио запази мълчание, но според Вера Иванова от организацията "Системата ни убива” той се обърнал към майката и бащата на Министерска с ехидна усмивка и им казал: "Идвам".

"От съда нямаше никаква реакция, защото делото вече беше приключило”, обясни по-късно жената.