Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кубрат Пулев изпадна в големи откровения пред пловдивски студенти. Снимка: Авторът
Кубрат Пулев изпадна в големи откровения пред пловдивски студенти. Снимка: Авторът

У нас всеки може да стане политик, но не всеки - боксьор. Трябва да се занимавате с това, което обичате", обърна се Кубрат Пулев към пловдивските студенти от Висшето училище по сигурност и икономика. 

Кобрата им призна, че е имал много тежки моменти в кариерата и в живота, но успял да ги преодолее. "Когато отидох в Германия ми предложиха гражданство и да си сменя името, тъй като цифрите щели да бъдат по-големи. Аз се направих, че ще се замисля. Но след това отказах. Човек трябва да уважава себе си и мястото, откъдето е тръгнал", разказа той. Младежите го слушаха притаени и често го аплодираха.

Пулев добави, че наистина в чужбина има по-големи възможности за развитие, но човек може да се реализира успешно и у нас. Той даде за пример свои приятели, които, след като са успели навън, са се прибрали в България и продължават успешно кариерата и живота си.

Кобрата изпадна в големи откровения. "Още преди да се родя баща ми е знаел, че ще бъда боксьор и заедно с брат ми Тервел ни запали по този спорт. Заведе ни в залата и постепенно започнахме да тренираме по два пъти на ден. С годините станах шампион няколко пъти, докато други мои приятели забогатяха бързо. И аз тогава се питах защо правя всичко това, след като получавам толкова малко", върна лентата назад той.

Кобрата призна, че тогава отново се намесил баща му, който го убедил, че ще дойде време, когато ще печели титли в чужбина, ще обикаля света и ще спечели доста пари и слава.

"В първия момент си помислих, че това няма как да стане. Но продължих напред и се убедих, колко прав е бил баща ми", каза той. Припомни, че в неговото семейство са три сестри и двама братя, които са живеели скромно, но са възпитавани с много любов. 

Студентка го попита кой е бил най-тежкият му мач. Кобрата отговори, че всички двубои и спаринги, когато е станал професионалист, са били тежки. "В нашата категория съперникът удря с голяма сила и трябва много да внимаваш иначе може да се озовеш на пода. Играл съм срещу истински гигант - руснака Николай Валуев, висок 213 см и тежащ 147 кг. Но успя да се справя и с него", каза Кобрата. А аудиторията избухна в аплодисменти.

Според него най-важните качества за боксьора са хладнокръвието и интелекта. "Много е важно да бъдеш спокоен и да не отвръщаш на всяка провокация. Иначе си загубен", категоричен е той. Пулев призна, че в първите му години като професионалист му е било доста тежко, тъй като много време е трябвало да бъде извън България. "Дори отлагах мачове в чужбина, тъй като не ми се заминаваше. А когато тръгвах, изпадах в депресия, въпреки че там ме посрещаха много добре", припомни боксьорът.

По думите му професионалният бокс в България не е все още на световно ниво и той бил един от хората, които му проправят път напред. "Зад Антъни Джошуа и Тайсън Фюри стои голяма нация като Великобритания и те усещат много добре подкрепата на своите сънародници. Ние сме малък народ, но винаги съм бил благодарен на българите, които ме подкрепяха навсякъде", признателен е Пулев. И разказа за първия си мач като професионалист, когато е получил две много тежки аркади, с едното око почти не е виждал. Но успял се справи и да победи.