Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Инициативният комитет на проф. Герджиков внесе 9999 подписа в ЦИК
Инициативният комитет на проф. Герджиков внесе 9999 подписа в ЦИК

9999 подписа внесе в ЦИК инициативният комитет

"Проф. Герджиков ще бъде президент на България. Допускам, че от втори тур." Това заяви Радомир Чолаков, председател на инициативния комитет по издигането на проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент.

9999 подписа внесе в ЦИК инициативният комитет днес в 15 часа за окончателното регистриране на канидат президентската двойка проф. Герджиков и полк. Невяна Митева за изборите на 14 ноември.

"Аз съм част от академичната общност. Смятам, че хора с висок академичен статус, с дълбоки познания за обществото и цивилизацията като г-н Герджиков могат само да допринесат и то много решително за нормализирането на ситуацията в България", каза социалният антрополог Харалан Александров, който също е част от комитета. "Смятам за голяма смелост да излезеш на политическата сцена в този момент, така че за мен е чест да съм част от този инициативен комитет", каза още той. 

"Моите мотиви са много близки до мотивите на Харалан. За мен и като политолог е от изключителна важност президентската институция да застане и да отстоява ролята, която има като институция. Президентът трябва да бъде арбитър. Той няма как да заема страна, когато има някакъв вид състезание. Напълно съм убедена, че проф. Герджиков ще бъде точно в тази позиция на арбитър - еднакво отдалечен от страните, управляващ с разум, мъдрост и много човешка мисъл", заяви политоложката проф. Румяна Коларова.