Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: Нова тв
Кадър: Нова тв

Българската държава ще направи големи разходи, никой няма да й ги плати и ще има накаква екологична катастрофа - голяма или малка. Това прогнозира по Нова тв бившият министър на околната среда Емил Димитров-Ревизоро по повод на кораба "Vera SU".

"Съдът ще прецени дали корабът не е наш. България ще трябва да съди сама себе си. Ако аз бях министър, щях да бъда там", добави той. Според него МОСВ не взима проби на всеки три часа от морето.  

"Изпусна се много време", добави бившият екоминистър. 

"Първият път са се опитали да го облекчат, изсипвали са всичко набързо. Сега задницата му е по-ниска, трябва да видят и водата в трюмовете", уточни той.  

По думите на Димиторв корабът е здрав, но сега първо ще трябва да се разтовари носа. "След като се разтовари, да се дръпне, но тогава може да се обърне. Трябва да се види и машинното отделение. Към днешна дата не се знае дали то не е пълно с вода", смята Ревизоро. 

Според него  министърът на транспорта носи цялата отговорност. През следващите дни ще имитираме разтоварване на кораба, ако има добро време, и ще чакаме да видим корабособственикът ще изчезне ли, или не", заключи Димитров.