Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ

Евродепутатката Искра Михайлова ще е вице

Така лидерът на движението щял да "измери" твърдия електорат и да помогне при гласуването - партийните номинации с еднакъв номер с политическите сили, които ги издигат

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ лично влиза в битката за "Дондуков" 2, след като е получил най-много номинации от структурите. Негово вице ще е евродепутатът Искра Михайлова.

В 16 ч. част от ръководството на ДПС влезе в ЦИК, за да регистрира кандидатите си за президент и вицепрезидент. Самият Карадайъ не дойде в сградата на Народното събрание. В ЦИК влязоха Йордан Цонев, Юнал Лютфи, Емил Етем, Станислав Владимиров, Халил Летифов, Ахмед Ахмедов и др.

Това е един исторически ден за ДПС и за цяла България, каза Лютфи. Според него ДПС дори закъснели с издигането на кандидатурата. Това се очакваше от избирателите ни, обясни той.

Изключителен президент, популярен, последователен, предвидим, в който може да се инвестира доверие, така Лютфи описа кандидата за президент Карадайъ.

През тези 30 г. ДПС се оказа.една изключително важна партия в изграждането на демократична България. Тя е най-стабилната и най-предвидимата. Много български граждани, които не са от нашия етнос, вярват и оценяват ролята на ДПС, обясни Лютфи.

Изминахме етапа на балансьори и вече играем за участие във властта, допълни той. Отдавна обществото очаква промяна. Два парламента вече не могат да съставят правителство, даде пример Лютфи.

От ДПС бяха категорични миналата седмица, че кандидатът им ще е партиен. Така те ще получат един и същ номер на бюлетината за парламентарния и президентския вот. 

Очаква се Карадайъ да е един от основните опоненти на Румен Радев, с когото имат спор заради репликата "родина майка".

Очаквайте подробности.