Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокурор Красимир Конов (вляво)
Прокурор Красимир Конов (вляво)

Родителите на загиналите при пожара деца във Върна са стари познайници на полицията, съобщи за "24 часа" окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

По данни на полицията 37-годишният баща е бил задържан за притежание на наркотици, но не е осъждан. 22-годишната майка също има криминални прояви. Тя е разследвана е за кражби, но също няма присъди. Разпитите на двамата продължават в 3 районно управление на МВР във Варна. "24 часа" научи, че до минути проскурорът по делото ще издаде заповед за задържането им.

Ясни са резултатите от аутопсията на момченцето, което е на 1 г.  Няма данни за насилие по трупа му. То е починало от обгазяването при пожара. До края на деня ще излязат резултатите от аутопсията и на сестричката му. Работи се по всички версии, но водещата е, че става дума за пожар, който не е предизвикан умишлено и е тръгнал от стаята, в която са били децата. След това е гръмнала и газовата бутилка, която е била на балкона.

Според прокурор Конов не е изключена вероятността да става дума и за престъпно нехайство. Той опроверга тиражираните версии, че става дума за умишлено убийство, прикрито с пожар.