Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпреки лошото време днес в ранния следобед в акваторията на Яйлата започна евакуацията на част от екипажа на закъсалия кораб. Вече са евакуирани двама души, други седем са още на борда. Има и спасители.

Във Варна днес пристигнаха представителите на нидерландската фирма, която се анагжира с осъществяването на операцията по изтегляне на кораба "Vera Su", следобед те ще представят в Морската администрация плана, по който ще се осъществи тя.

"Състоянието на екипажа е добро, състоянието на кораба е устойчиво. След направените акции за укрепването с три котви и към брега, независимо от усилването на вятър и вълнението, корабът е стабилен ", коментира днес Румен Николов, зам.- директор на ИА "Морска адмнистрация". Тирът, който превозва трите баржи, които трябваше да бъдат използвани за претоварване на кораба, от Италия, в момента е в 8-километрова опашка на българо-румънската граница. Това съобщиха от главна дирекция „Аварийна безопасност” към Изпълнителна агенция „Морска администрация”. По тази причина се очаква баржите да пристигнат във Варна с голямо закъснение.