Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави на лов за сценаристи 2004 Конкурс за сценаристи за "Шоуто на Слави" в Софийския университет през 2004 г. СНИМКА: ИВАН ГРИГОРОВ

Белокоси старци, татуирани тийнейджъри, крехки студентки и младолики баби от цялата страна още от сутринта на 9 февруари 2004 г. се бяха струпали пред 65-а аудитория на Софийския университет, за да се

преборят за сценарист в "Шоуто на Слави"

Този момент е запечатан от фотографа Иван Григоров, който предостави снимките на "168 часа".

Залата била толкова пълна, че организаторите разделили 1500 кандидати на първа и втора смяна. Всички трябвало да измислят сценарии на две теми: "Балканската война за ракията" и "Соломон Паси: Някои народи не ни искат в ЕС".

Кандидатите трябвало да зададат и по 10 въпроса към Симеон Втори и Памела Андерсън като евентуални гости на шоуто. Последната им задача била да развият като любопитна история вица за златната рибка, която рекла: "Селянино, ще ти изпълня три желания", а той се обидил на обръщението и я ударил няколко пъти в земята.

Докато чакали за изпита, някои от кандидатите се почерпили за кураж. "Идвам от Русе, пуснете ме да вляза", залитал пияният Йовко пред Росен Петров. На конкурса се явила и радиожурналистката Божидара Димова. Била там, за да провери дали вече не е преминала възрастовата граница за подобни събития.

Журито били съставено от няколко жени,

Росен Петров и Тошко Йорданов

Те обяснили, че първо ще бъдат пресети 20 кандидати, които отново ще бъдат изпитани. От тях трябвало да бъдат назначени 5 - 6 души. Идеята била новите сценаристи да работят върху освежаването на "Шоуто на Слави".