Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИЛИЯН ВАСИЛЕВ, експерт по енергийна сигурност
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ, експерт по енергийна сигурност

Силиций, въглищата, газ свършиха, расте всичко - ток, вода, няма идея как да се балансират и рециклират солари и ветрогенератори при скъп газ и дезинвестиции в газ и нефт. Хвалят се, че цената на тока при соларите е много ниска, но пропускат "дребния" факт, че цената на балансирането им расте експоненциално и това касае крайния потребител. Европейската Комисия се оказа най-големия манипулатор на пазара на емисии, като изкуствено изтегля разрешителни от пазара и допуска финансови спекуланти.

Мислена е зелената сделка, нали? Чудо ако ЕС остане цял след подобна болшевишка атака. И не, Зелената Сделка, която докато я приемаха уверяваха, че цената на разрешителните за емисии ще стигне 50 евро на тон чак 2030, няма общо, ама нищо общо със сегашната катастрофа. Няма общо със забраната за финансиране на проучване и добив на фосилни горива, и така връчиха съдбата на Европа в ръцете на господин Путин.

И ядрената енергетика намери намери опора в безумията на "зелените алармисти". Значи радиоактивното отработено гориво и отпадъци, тези същите които се разпадат стотици години и струвата стотици милиони за съхранение, не замърсяват, а фосилните горива, които могат да улавят емисии замърсяват. Като децата, направят беля и след това се правят на разсеяни. Кой? Аз? Неее. Deutschland uber Alles. Германия има изключителното умение да съсипва Европа преследвайки някаква мания или маниаци.

*От фейсбук!