Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мариана Попова
Мариана Попова

Заразената с COVID-19 певица не се е ваксинирала, но вече смята, че може би е било грешка

За нея Лили Иванова е велик учител, но е категорична - правилата са за всички

Вече 12 дни певицата Мариана Попова е с положителен тест за COVID-19. Засега няма сериозни симптоми. Загубила е вкуса и обонянието си. Има и характерното за вируса главоболие.

Пет дни след нейния тест разбира, че малката ѝ дъщеря Кати също е заразена. Афектирана от неприятната новина, публикува емоционален пост във фейсбук, в който обвинява, беснее и дори се проклина, че живее сред “ненормалници” в България:

Искам да благодаря от сърце на Лили Иванова, на двата най-любими отбора на България - “Левски” и ЦСКА, също и на всички антиваксъри и всички останали ненормалници за това, че аз и Кати сме с Ковид. Най-много благодаря на правителството, което не зная къде е и не вижда ли какво се случва по зали, стадиони и навсякъде. Бясна съм. Някой спазва ли закони в тази държава. Благодаря ви, мили хора, пожелавам ви здраве! Мразя ви и се проклинам, че останах в тази кочина. Ако оцелея, няма да остана и секунда повече. Нека Бог да ни пази, пише тогава певицата.

Малко преди това- на 14 септември, Лили Иванова изнася поредния си концерт на открито в Античния театър в Пловдив. Както на всеки неин концерт, е пълно с хора.

Същите тълпи вижда Мариана Попова и по телевизията от живо излъчване на мач между ЦСКА и “Левски” на националния стадион. 

“Тогава си казахме с Веселин, че така изобщо не е честно. Мерките трябва да се спазват от всички. Аз съм свикнала да наричам нещата с истинските им имена и съм за честната игра”, обясни певицата пред “24 часа” малко след бурната си реакция във фейсбук.

Десетките коментари под поста ѝ принуждават певицата да го изтрие заради развихрили се антиваксъри и самоуки експерти.

“Започнаха да спорят, че било личен избор да идеш на концерт, или не. Не е личен избор, защото

днес ти ще идеш на

стадиона, после на

концерт, но накрая

ще ме срещнеш мен

в магазина и ще ме

заразиш”,

обяснява изпълнителката.

“Хората са адски първични, скачат, крещят, псуват, много са чувствителни вече по тази тема. И това е нормално. Всички се изнервихме и полудяхме по този COVID. Но има някои очевидни неща, които за пореден път в България изпъкват. Такива анализи идват от цяла Европа и от цял свят. Те не са мои. Аз не откривам топлата вода. Въпросът е, че всички си мълчат, кучето си лае и керванът си върви, а хората в България се държат, сякаш COVID няма”, обяснява Попова.

А информация има всеки ден - колко хора са ваксинирани, колко са хоспитализирани, болни или починали.

Тя самата няма никаква идея откъде се е заразила. Дълго пресмята различните варианти, но нито може да засече инкубационния период, нито кога точно са се проявили симптомите. Дъщеря ѝ Кати вече е добре. Три дни детето е имало по-остри симптоми, но сега е весело и щастливо.

Половинката на Попова - актьорът Веселин Плачков, и голята дъщеря на певицата Мария Магдалена, са напълно здрави. 

Мариана Попова засега има главоболие, загубила е вкуса и обонянието си.

СНИМКА: КОНСТАНТИН КРЪСТЕВ - КОКО
Мариана Попова засега има главоболие, загубила е вкуса и обонянието си. СНИМКА: КОНСТАНТИН КРЪСТЕВ - КОКО

Плачков изкарва вируса много леко преди около 5 месеца. Тогава имал съвсем лека пневмония, която лекарите откриват на скенер. Актьорът няма други симптоми освен спаднал глас.

Той и Мария-Магдалена са изолирани в друг апартамент, за да могат да носят храна на Мариана и Кати.

“Веселин е

абсолютно здрав.

Всеки ден си прави

по един тест,

така че никой да не го обвинява, че излиза и че обикаля. Той не е болен от COVID и няма да се разболее, защото вече е минал през това”, вярва Попова.

“Най-логичното нещо е, когато ходиш на публично място, свързано с много хора, просто да си направиш един тест. Това ще предпази и другите”, допълва тя. Именно по такъв начин и самата Попова разбира, че е заразена.

А гневната публикация въвфейсбук пише не за да критикува Лили Иванова или футболните клубове, а с убеждението, че правилата са за всички: “Не може да имаме двойни стандарти, когато става въпрос за живота на хората”.

Тя също е пяла на живо пред публика по време на пандемията, но винаги е спазвала правилата, както си пролича на концерта ѝ на 14 август т.г. в Бургас.

“Лили Иванова е велика. Никой не спори за това. Всички сме се учили от нея. Обичам я и я уважавам заради професионалиста, който е. Затова и написах във фейсбук, че

не мога да завиждам

на Лили Иванова. То е

сякаш да завиждам

на Тина Търнър, на

Уитни Хюстън...

Това са безсмислени приказки. Опитвам се да търся някаква справедливост, която в България е абсурдно да я търсиш по какъвто и да е повод. Тук никой не носи отговорност - от политическия елит до продавачката в магазина”, казва Попова.

Тя се надява у нас да се вкарат работещи практики от света за борбата с коронавируса. Като пример дава Андреа, дъщерята на Плачков от предишния му брак. Тя учи от година и половина във Великобритания. “В неделя и в сряда си прави сертифициран с 97% точност антигенен тест. Вижда, че е отрицателен, и отива на училище. Така пази учителите и съучениците си. Тук всички скочиха, че няма да дадат децата на България, че ще им вкарват наночастици през носовете... Всякакви хипотези! Ние сме в световната конспирация”, гневи се талантливата певица.

В момента е объркана - все още не знае дали ще се ваксинира, след като преболедува коронавируса. И сама казва, че най-вероятно е допуснала грешка, като не го е направила досега. “Наистина съм объркана по темата. Не мога да кажа в конкретност какво мисля за ваксините. Но за правилата съм категорична. Ако ги спазваме, ще има много по-малко болни”, казва Попова. Допълва категорично, че ваксината остава личен избор на всеки човек. А тя изпитвала страх от нея, след като двама нейни приятели починали след втората игла.

Половинката на Попова - актьорът Веселин Плачков, е изкарал коронавируса преди около 5 месеца и още има антитела.

СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА МАРИАНА ПОПОВА
Половинката на Попова - актьорът Веселин Плачков, е изкарал коронавируса преди около 5 месеца и още има антитела. СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ФЕЙСБУК ПРОФИЛ НА МАРИАНА ПОПОВА