Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Княз Георги Романов се венча за Виктория Бетарини в Санкт Петербург. На заден план с очилата е Борис Сакскобургготски - първородно дете на най-големия син на Симеон Сакскобургготски Кардам (починал след 8 години в кома след катастрофа).
СНИМКИ: РОЙТЕРС
Княз Георги Романов се венча за Виктория Бетарини в Санкт Петербург. На заден план с очилата е Борис Сакскобургготски - първородно дете на най-големия син на Симеон Сакскобургготски Кардам (починал след 8 години в кома след катастрофа). СНИМКИ: РОЙТЕРС

Носителят на династичните традиции - престолонаследникът Борис, внук на Симеон Сакскобургготски, бе кум на първата руска царска сватба от повече от 100 години. Церемонията се състоя в Исакиевския събор в Санкт Петербург.

Руският император Николай II е бил кръстник на цар Борис III.

Георги Михайлович Романов, който от няколко години живее в Русия, се венча за избраницата си Виктория Фьодоровна Бетарини. Младоженката е от италиански произход.

На сватбата присъстваха Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита Гомес Асебо.

Георги Михайлович Романов e роден на 13 март 1981 г. в Мадрид и е първи син на принц Франц Вилхелм Пруски и великата княгиня Мария Владимировна Романова. Кръстен е на 6 май 1981 в Мадрид и негов кръстник е гръцкият крал Константинос II. 

Освен в Испания е живял и във Франция и в Испания. През 1996 се премества да живее в Русия с майка си Мария Владимировна и баба си Леонида. Един от бившите бодигардове на Борис Елцин е бил назначен като преподавател на петнадесетгодишния тогава княз.