Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районен съд – Дупница призна подсъдимата Б. М.,на 29 години от София, неосъждана, за виновна в измама на стойност 11 726 лв. Нанесена е имотна вреда на мъж от село Сапарево.

 Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева, в състав с двама съдебни заседатели признава подсъдимата за виновна в това, че за времето от 16.08.2017 г. до 24.08.2017 г. в с. Сапарево, община Сапарева баня с цел да набави за другиго – А. Г., едноличен собственик на „Е.. П.. Б..“ ЕООД - София, имотна облага (пари), е възбудила в Г. М. заблуждение (чрез проведени телефонни разговори и изпратени писмени документи), че е инвестиционен брокер в АД „Ф.. П.. И..“ - София, за сключване на сделки с финансови инструменти и е предложила инвестиционен договор на изгодни условия, и с това му е причинила имотна вреда в размер на 7160 евро, с обща левова равностойност 11 726 лв.

Съдът й наложи наказание 1 година „Лишаване от свобода“, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.
Районен съд – Дупница осъжда подсъдимата да плати на Г. М. сумата от 11 725,93 лева, представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди, изразяващи се в размера на преведената сума, ведно със законната лихва, както и да плати и разноските по делото.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилски окръжен съд в 15-дневен срок.