Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антиваксърите, конспираторите и прочие гл*п*ци са ясни. Но другите точно толкова вредящи на ваксинационната кампания са истеричните ваксъри и вманиачените на тема затваряне на това и онова, които злорадо потриват ръце, наблюдавайки притесненията на собствениците на заведения от това, че за пореден път бизнесите им ще бъдат нокаутирани и не е ясно докога могат да издържат изобщо. Да не говорим колко други бизнеси повлича надолу всяко затваряне на заведения - производители, доставчици, фирми за почистване, фризьорски салони и т. н.

Истериците от другата страна имат ли представа какво означава да си инвестирал сериозни пари, да си теглил кредити, за да осъществиш бизнес-идея, с която освен за себе си, си полезен и за още много хора, на които осигуряваш доходи и нормален живот?

Като са толкова стриктни, да бяха настоявали и изисквали от управляващите да осъществяват контрол за спазване на нормалните мерки, които по никакъв начин не пречат ни на икономиката, нито на който и да било - защото в градския транспорт и магазините, дори и в аптеките, поне половината суверен е без маски, а които са със, са изсулени, тоест и те са без маски. И отново да кажа - за разлика от заведенията, в които никой никого не кара насила да ходи, общественият транспорт и магазините не могат да бъдат избягвани.

В провинцията пък ако си с маска, те гледат като извънземно, там са тотално над нещата.

За купешките сертификати да не говорим - и там е пей сърце, управляващите не дават никакви признаци това да ги вълнува по някакъв начин.

Но преди всичко, от повече от половин година имахме чудесна възможност да се ваксинираме, и всеки човек с акъла си, който не е боледувал от китайския вирус, се е възползвал. Който пък не се е ваксинирал - да се оправя, няма нужда всички дружно да отглеждаме ония, които Иво Христов определя като 80%, все едно са някакви съкровища.

Така че истериците-ваксъри да вземат да се озаптят малко, защото освен че са дразнещи, нямат си идея колко допълнително гориво сипват в бездруго отчайващото положение с ваксинирането у нас.

*От фейсбук!