Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мартин Димитров. Кадър NOVANEWS
Мартин Димитров. Кадър NOVANEWS

„Виждаме в новия политически проект на Петков и Василев партньори", подчерта той

„Виждаме в новия политически проект на Петков и Василев партньори. Защото след третия път – ще има правителство. След първите два опита, които бяха неуспешни и „Демократична България” не получи мандат за съставяне на кабинет – третият път ще има кабинет”. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVANEWS Мартин Димитров от „Демократична България”.

По думите му има две възможности за съставяне на правителство. „Има два центъра, които могат да се справят с тази задача. Единият е ГЕРБ-СДС , които са заедно от много години, въпреки че няма да го признаят. И другият е – ДБ и партньори. Такъв партньор може да бъде тази нова формация”, подчерта той.

Според него е важно да се види „кой ще успее да порасне в тази динамична ситуация”. „ДБ има ръст, както виждате от последните социологически проучвания. Трябва да направим максимума, за да вземем гласовете в център-дясно. Това, което новият проект може да направи е да вземе гласове и от лявото пространство. Това би било полезно за идеята за съставяне на кабинет, Виждаме това като по-скоро нещо позитивно, тъй като за да направиш правителство, ти трябва подкрепа”, убеден е Димитров.