Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ясен е кандидатът ни за президент, познавате го добре КАДРИ: Фейсбук

Към момента няма значение кой е, спрегнаха се няколко имена и веднага изчегъртаха Балтов, каза още бившият премиер

Ясен е кандидатът за президент, познавате го добре. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос на журналист при посещението си на праисторическия солодобивен и градски център Провадия-Солницата. 

Въпреки това той заяви, че няма значение към днешна дата кой е кандидатът, тъй като и другите партии нямали. "Видяхме, че няколко имена се спрегнаха, и Балтов го изчегъртаха. Все повече хора се осъзнават и виждат направеното", добави Борисов. В отговор на журналистически въпрос дали ще се кандидатира на предстоящия парламентарен вот, той заяви, че компроматните войни срещу ГЕРБ си имат отраженията в обществото, затова няма да се кандидатира.

По думите му най-важното сега е партиите да намерят смирение и да помислят как с общи усилия да предотвратят катастрофата, която определи като "руменрадевата зима".

"Защо излъгаха пенсионерите" попита Борисов бившия финансов министър Кирил Ананиев, който бе заедно с него. И продължи с критиките си към служебното правителство. 

"Понеже се намираме в този край, в който е тръгнала цивилизацията, той ще бъде беден и недостъпен. Със спирането на "Хемус" се спират и инвестициите. "Хемус е инвестиция в бъдещето", каза още Борисов и допълни, че единственият господар и диктатор в момента се казва Румен Радев. 

"Рекорден срив на чуждите инвестиции, отчита БНБ. При Радев. И то с 63,7% за тези няколко месеца управление", добави лидерът на ГЕРБ, като заяви, че политическата корупция по времето на Радев процъфтява.

Лидерът на ГЕРБ попита къде е планът за възстановяване и добави, че другите държави ползват месеци наред милиарди евро, за да се възстановят.

"Ние нямаме план. Те се занимават с махането на охраната на Гешев. Взеха Бюрото, за да го дадат на Янаки Стоилов", каза още той. Според него политическият инат не е добър вариант, а "тези, които работиха с див популизъм в последните месеци, нека си понесат отговорността".