Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Както неведнъж съм казвал, в предизборно време и краставите кучета лаят някакси предизборно. Отговарят им съседските и се почва... А времето е рай за любителите на световните конспирации.
Ето и сега - кръгът "Капитал" финансирал Кунева, защото кандидат-вицето на Меглена Любомир Христов бил съдружник с небезизвестния Иво Прокопиев. Клюката, подкрепена от независими експерти, твърди, че планът бил веднага щом Кунева спечели "Дондуков" 2, да се предизвикат предсрочни парламентарни избори. Досущ като прогнозите на Доган.
Волен Сидеров приглася от парламентарния двор. Ще иска Конституционният съд да се произнесе дали първата ни еврокомисарка има право да се явява на избори и дали е живяла през последните 5 години половината време в България. Въпросът е спорен, но отсега е ясно, че всички останали кандидати са се наточили да цакат политически крехката дама. ГЕРБ - за да спечели убедително, БСП - за да се класира достойно втора, Волен - все пак да е на подиума, а сините да надскочат резултата на Неделчо Беронов.
Костов упорито лази по нервите на СДС. Преди време скандал във Варна с кандидатурата за кмет, сега разправии за броя на съветниците в столичния парламент. Софийските сини искат съотношение 1:1, Командира - 3:2 в негова полза. Ей на това народът му вика "На две магарета сламата не могат да разделят". Обаче при тях е така - докато има слама - ще се дели, ако ще и два снопа да са останали. Докато накрая "Синята коалиция" не се превърне в "Синя излагация".
Пожаленият Станишев ще мине само с глоба за изгубените секретни документи. Според прокуратурата нямало настъпили имуществени вреди. Последната дума ще има съдът, но както правилно отбеляза един форумец, "Ако документите са толкова маловажни, да вземат да ги публикуват". Да де, ама нали първо трябва да ги намерят.
Първа сбирка на предизборната коалиция на левицата за изборите. Цветелин Кънчев от Евророма вика на земеделците, че имат много обща работа. "Да бе, отговарят ония, ние работим на полето през деня, вие - през нощта". Ето на това му казвам взаимоизгодно сътрудничество.
ГЕРБ се отказа от дарения за изборите по идея на щаба и лично на Цветан Цветанов. Стигала им държавната субсидия. Само преди дни вътрешният министър се отказа от частни дарения за МВР. Стигали им общините, бюджета и държавните предприятия. Така де, става дума за едно и също - пари се приемат само от данъкоплатеца. Остава да се реши частният въпрос с даренията към КАТ. Както се пее в химна на пътните полицаи:

Правилника нарушаваш,
ти самият си решаваш -
акта ли да отнесеш
или да си плащаш кеш.

Мисълта ми е дали по изборите е решен въпросът с партийните катаджии и доброволните персонални предизборни дарения. В този случай песничката ще звучи така:

Искаш бизнес да въртиш?
Трябва първо да платиш.
Ако нещо не дариш
бързо ти ще изгориш.

Но както е известно, това са едни други практики при едни други правителства.