Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков
Тома Биков

Очевидно е, че този парламент е провален, както и 45-ото НС. Един парламент е провален тогава, когато не е в състояние да излъчи управление на страната, което е основната му задача.

Това коментира пред БНТ Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС преди последното заседание на Народното събрание.

Ние върнахме мандата, защото предварително т.нар. партии на протеста и БСП заявиха, че няма да подкрепят наше правителство, няма да участват изобщо в разговори с нас. От там нататък беше безсмислено да полагаме каквито и да било усилия в тази посока, допълни Биков. Според него, това е симптом за тежката политическа криза, започнала от 45-ия парламент.
Всяка партия е в някаква самоизолация, а ние нямаме проблем да разговаряме и да водим диалог с останалите политически сили, допълни Биков.

На мен евентуален проект на служебните министри Петков и Василев ми се струва като един опит на президента Радев някакси да се освободи от част от тези т.нар. партии на протеста и да ги замени с този тип партия, която евентуално, за разлика от тях, да не се промени. Доколко там има потенциал, предстои да видим, но според мен тези партии на протеста са на ръба на оцеляването.

Биков заяви, че отнемането на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор и прехвърлянето му към министерството на правосъдието не е реформа, а местене от една стая в друга и е абсолютно неадекватно на обществения ред.