Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков

Бившият финансов министър Кирил Ананиев щеше да получи инсулт заради промените в бюджета, каза пред Неделя 150 депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

"Аз му вярвам, той каза, че бюджетът е оставен в много добро състояние", аргументира се той.

"Доколкото разбрах, Ива Митева днес е казала, че иска да има редовно заседание в сряда за Бюрото за защита на свидетелите да се премести в Министерство на правосъдието, детска игричка да направим нещо мръсно на главния прокурор Гешев, направете му", каза още Радомир Чолаков. Според него това е дребнаво. "Цялата реформа ще се изрази в това, че няма да махнем Гешев, а шофьора му - допълни той. - Аз ще го подкрепя с пълното съзнание, че от това няма да произтече нищо като Бюрото се премести от Главна прокуратура към Министерство на правосъдието, което е политически орган и откъдето информацията по-лесно ще изтича. Да му направим нещо мръсно, да бъдат осветлени свидетели и ако има такава мисъл, ще е ужасно."

Според него това е истерия като с изборите и машинното гласуване.

"Имам три въпроса - каза Чолаков. - Ще се броят ли разписките, машините държавна собственост ли са или отново частна фирма ли ще прави изборите? Техническите лица в чужбина, които ще ги обслужват -  български експерти ли ще са или ще са чужди граждани?".

Според него кандидатурата на ГЕРБ за президент няма да има нужда от дълга кампания, "ще е силен човек, ярка публична фигура". 

"Управниците да не разпиляват това, което не са събирали. Бъдещият президент трябва да събира, а не да разпилява", каза Чолаков.