Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илияна Йотова
Илияна Йотова

За политическия проект на Василев и Петков (министрите Асен Василев и Кирил Петков - бел. ред.) - не съм чула някой от тях да го казвал, коментира в предаването "Денят започва" вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Моята принадлежност е ясна - аргументира се Йотова. - Искам да чуя преценката за моите 4 години. Дали оправдах доверието, който какъвто политически проект да прави, нека прави, ако иска да има интрига."

На въпрос дали е достатъчно Румен Радев да каже, че няма нищо общо с този проект, тя отговори: "Аз поддържам контакти с БСП, не съм чула някаква тежка тревога от хипотетичен нов проект, това е партия на 130 години и да се мисли, че някой може да издърпа хората, гласували за тази партия, е абсурд. Този който смята че цели проценти и големи маси хора ще тръгнат към нов проект, не познава хората отляво." 

Според нея ще има много хора, които опитват да вкарат клин в "нашата президентска двойка", ще има интриги, ще има клинове между нас и БСП, между нас и "Изправи се", ИТН, които заявиха подкрепа, 

Запитана какво мисли за идеята, че има идея Янаки Стоилов евентуално да бъде издигнат за президент от БСП, тя попита кой е автор на идеята. "Явор Дачков не е член на БСП", каза тя, но допълни, че няма нищо лошо да има различни мнения.

"Аз смятам, че с Радев ще получим подкрепата на българските социалисти", каза още Йотова. 

Според нея ще има правителство след изборите, партиите си направиха сериозни изводи, ще има преоценка в ИТН, в останалите партии, необходим е повече диалог, че са възможни различни коалиции. Тя смята, че следващия кабинет ще бъде сравняван със служебния, който вдигнал високо летвата като "експертиза, професионализъм, смелост".