Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТАТЯНА ДОНЧЕВА
ТАТЯНА ДОНЧЕВА

Ако има записи от

камера в офис на

“оферирания” народен

представител, вероятно

ще бъдат използвани

в предизборната

кампания, допускат

парламентаристи

Прокуратурата вероятно ще започне проверка на твърденията на зам.-шефа на “Има такъв народ”, че зам.-шефката на парламента Татяна Дончева е опитала да спазари разцепване на депутатите на Слави Трифонов срещу 500 хил. лева.

Очакванията са още днес държавното обвинение да се самосезира. “24 часа” опита в понеделник да провери тази информация, но от прокуратурата не бяха открити за коментар.

Татяна Дончева от “Изправи се БГ! Ние идваме!” е предлагала на народен представител от ИТН 500 000 лв., за да се отцепят депутати от партията на Слави Трифонов, които да подкрепят правителство с третия мандат, обяви в събота пред БНР Тошко Йорданов.

“По принцип Татяна Дончева е лъжец. Много често лъже откровено и нагло. Тя е изключително нечистоплътен политически човек, защото, когато се говореше при кого ще иде третият мандат, започна да обикаля нашите депутати, да им предлага да напуснат парламентарната група, да ги убеждава да вземат други с тях, обещавайки им министерски кресла, за да може да се опакова третият мандат и да няма значение кои ще го подкрепят. Драскала е на едни листчета “половин милион ще ти дам”, заяви зам.-шефът на партията на Трифонов в интервю за БНР.

Офертата си Дончева направила в офиса на депутат от партията на Слави Трифонов, където е била записана от камери. За съжаление, след разговора си взела листчетата, но неназованият депутат бил готов да се яви на детектор на лъжата.

Йорданов обяви и имена на депутати от ИТН, които трябвало да бъдат отделени от групата - шефката на парламента Ива Митева и енергийният експерт Иван Хиновски. Те били дадени като пример за народни представители, които са приемливи за останалите протестни партии. Като идеята според парламентарни слухове била от партията на Слави да бъде отцепена възможно най-голяма група народни представители, а сценаристите Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев да бъдат поставени в изолация.

“Някой, който твърди това, трябва да съди за мен по себе си. Аз не водя преговори, не участвам в преговори, не представлявам коалицията, не раздавам местата. Такива пари никога не съм имала и не съм разполагала. Ако някой смята, че в политиката тези постове се купуват, това не съм аз”, отрече Дончева пред “24 часа” твърденията на Тошко Йорданов. И го призова, след като разговорът в офис на депутат от ИТН можел да бъде доказан, да извади доказателствата.

Дончева припомни, че нейна публична позиция е, че сценаристите Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев, които са и зам.-шефове на Трифонов, трябва да бъдат изключени от управлението, ако се търси възможност за съставяне на правителство, в което да нямат влияние ГЕРБ и ДПС.

“Моето мнение, че Слави Трифонов нямаше намерение да прави кабинет нито в предишния, нито в сегашния парламент, е заявено отдавна. Също така е публично известна и нееднократно заявена позицията ми, че сценаристите трябва да бъдат изключени от уравнението, ако искаме да се постигне съставянето на кабинет без ГЕРБ с който и да е мандат. Това е моя публична позиция, няма нужда нищо конспиративно да се разпространява и някой конспиративно да бъде убеждаван.

Също така публични са убеждението и твърдението, че ПГ на ИТН трябва да си излъчи своите естествени лидери и да си изработи самата тя позицията, без да я налагат Слави и сценаристите, ако имат сили за това. Така че в това няма никаква конспирация. А да бъдат убедени да напускат групата, е нещо безсмислено”, припомни Дончева пред “24 часа”.

Късно снощи депутатът, с когото се е срещала Татяна Дончева, трябваше да гостува в предаването на Тошко Йорданов в телевизията на Слави Трифонов. Видеозаписите обаче се очаква да бъдат ползвани чак в предизборната кампания, допускат депутати. (24часа)

ТОШКО ЙОРДАНОВ
ТОШКО ЙОРДАНОВ