Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Станимир Стоилов Снимка: Велислав Николов
Станимир Стоилов Снимка: Велислав Николов

Завърналият се на треньорски пост в "Левски" Станимир Стоилов за първи път посочи категорично кой според него е най-големият виновник за стигането на дъното от “Левски”.

Бившият национален селекционер смята, че това е Тодор Батков, който бе собственик на клуба до 2015 г. Именно адвокатът уволни Мъри при първия му треньорски престой на “Герена”. Това се случи в началото на май 2008 г., когато със Стоилов трябваше да си тръгне и настоящият притежател на мажоритарния пакет от акции и тогавашен изпълнителен директор Наско Сираков.

“Батков е най-големият виновник “Левски” да стигне дотук. Нямам нужда от неговите футболни съвети. Като фен е добре дошъл, но като ръководител не съм забравил какво причини той на “Левски”. След добрите приходи за 4 г. “Левски” бе докаран до фалит. Той е виновникът за това нещо. Не съм си променил мнението. Сълзливи интервюта и съвети? Хайде няма нужда. Да помага финансово, но аз лично нямам нужда от него. За съжаление, тези 13 г., в които съм отсъствал, в клуба само се е рушило”, отсече най-успешният български треньор през настоящия век.

Стоилов призова привържениците на “Левски” да се обединят€

“Подкрепям с две ръце предложението на феновете за създаване на сдружение. Аз даже може да съм първият член. Така може да се увеличи финансирането и да не се залага на модела “бащица”. Ако има такова сдружение, всички видове фракции да влязат в него - Изток, Запад, Север.

Да приключим с разправиите и да вървим напред. Но в отношенията им не мога да взимам страна. И преди имаше разправии, но накрая пътуваха заедно в един автобус”, добави Мъри.

Той разкри, че вече е договорено привличането на Димитър Костадинов от “Царско село”. Чака се отговор от Мартин Райнов дали пореден път ще се завърне на “Герена”. С “Етър” пък се преговаря за панамския бранител Хосе Кордоба.

“Мъри ще има цялото спокойствие на света. Ако питате него обаче, той ще ви каже, че спокойствие в “Левски” няма. Стоилов си е заслужил безграничен кредит на доверие в сърцата на нашите привърженици. Договорът, ако питате мен, ще бъде безсрочен.

Ако го вкарваме в БФС, трябва да има някакъв срок и той ще бъде минимум за 3 г. Стоилов получава цялата власт по спортно-техническата част и единствено с мен ще коментира всичко. Това е пътят нещата да си дойдат на местата. Връщането на Стоилов е повратна точка за “Левски”. Благодаря ти, Мъри!”, каза на пресконференцията Сираков.