Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Окръжният съд във Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо А. Ц. Той е обвинен в това, че вечерта на 25 август т. г. в апартамент в умишлено е умъртвил 41-годишния А. А., като му е нанесъл удари с ръце по главата и тялото, както и с твърд предмет в областта на гръдния кош.

Мъртвият бил открит от негова приятел на сутринта във врачанския кв. Сениче, който веднага повикал полиция. Ченгетата не откриха следи от насилие па трупа, но при аутопсията бе установена тежка гръдна рана, довела до смъртта на мъжа. Като заподозрени за убийството бяха арестувани двама, в последствие единият бе освободен.

Съдът прецени, че от събраните макар и на този ранен етап от разследването доказателства, може да се направи обосновано предположение за съпричастността на А. Ц. към престъплението, в което е обвинен, както и че съществува реална опасност той да извърши престъпление в случай на определяне на по-лека мярка за процесуална принуда спрямо него.

Определението на врачанския съд не е окончателно, а подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд в София в законния срок.

Определението подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на обвиняемия в следствения арест във Враца.