Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ
РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ

"Държавният глава Радев нямаше друг шанс с оглед на идващите президентски избори, освен да връчи на БСП третия мандат за съставяне на правителство. Нямаше как да обърне гръб на политическата партия, която посочи през 2016 г. Ако той беше избрал Мая Манолова пред Корнелия Нинова, това щеше да демотивира социалистите". 

Това каза президентът Росен Плевнелиев в предаването "Лице в лице" Би Ти Ви. И оцени като нищожни шансовете скоро България да има нов кабинет. Плевнелиев изрази убеденост, че от Демотратична България няма да покрепят кабинет, излъчен от БСП и се отива на нови избори.

„ГЕРБ не може да бъде изчегъртан, а и не бива. Това са 1 милион български граждани“. Това заяви още Плевнелиев, коментирайки данните от национално проучване на електорални нагласи, които показват, че ГЕРБ отново е първа политическа сила, а „Има такъв народ“ е на трето място. Според него тези резултати сигнализират за отдръпване на популистката вълна.

Що се отнася до настоящата политическа ситуация, „честният подход към българският народ е да отидем на избори две в едно“, смята Плевнелиев.