Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жената с ангелите

Пътуваме в самолета за Токио.

При мен идва една много блага жена. Подстригана е късо, с руса коса. Кожата на лицето и е много красива и нежно бяла. Казва ми на български: “Здравейте! Сега говорих с вашите прекрасни момичета. Мога ли да Ви кажа нещо?” Гласът на жената е благ като нея самата, много спокоен и някакси приковава заедно с нея самата вниманието ми. Усещам с рибешката си интуиция, че ще ми кажа нещо интересно. Отговарям и спокойно и тихо, заразена и повлияна от нея самата: Разбира се! Слушам Ви…

“Знаете ли… досега говорих и разказвах на момичетата Ви … аз съм контактьорка. Момичетата Ви, треньорите и Вие сте заобиколени с ангели…”

Аз и се усмихвам и тя продължава още по-уверено: “Те са тук, с вас и ще бъдат с вас до края! Виждам знамето ни… Вее се… много високо се вее… ще спечелите, ще сте първи! Знамето ни е най-високо! Всички се радват… каква радост за България ще донесете…”

Говори много уверено и много вдъхновено. Аз и казвам: Много Ви благодаря за хубавите думи! Дано!

Тя продължава много уверено: “Не, не… не се съмнявайте! Вие ще спечелите! Знамето се вее! Виждам го! Ангелите са тук и докрая ще са с вас! Уверявам Ви!”

Прегърна ме.

Усетих нещо много приятно. Някакво спокойствие.

Взехме си довиждане.

………

Златният медал беше наш!

Такъв грандиозен и исторически успех…

Всички бяхме в Рая…

Неописуемо е. Плачем, смеем се, целувам ги толкова пъти вече, трети ден. Всичко е като вълшебна приказка… още си подхвърляме превъзбудени :”Дали няма да се събудим и всичко да се окаже сън…”

Колко десетилетия чакаме този ЗЛАТЕН МЕДАЛ за българската художествена гимнастика…

Боже, каква благословия за труда ни, за силата ни…

България е на Олимп!

В Ичигава сме.

Симона идва при мен и с вълнение ми казва: “Госпожо, помните ли жената в самолета като идвахме, дето ни каза, че има ангели с нас и ще сме шампиони, дето виждаше как знамето ни се вее най-високо? Нали и на Вас го каза?! Помните ли?”

Бях забравила… Тя ме подсети!

Ооо, да, Монка! Наистина! Жената с ангелите! Невероятната жена!- отвърнах и аз и заговорих за нея на Брани и Весето…

*От фейсбук!