Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доц. Татяна Буруджиева
Доц. Татяна Буруджиева

В историята ни се е стигало до трети мандат, но не и да бъде връчен на партии на задни позиции.Това каза в ефира на „Тази сутрин“ политологът доц. Татяна Буруджиева, след като от партията на Бойко Борисов обявиха състава на проектокабинета си и върнаха втория мандат. 

Така се получава, когато не отиваш на избори с цел да формираш новата власт. Когато отиваш на избори просто, за да махнеш едните, без да мислиш какво ще стане по-нататък – виждаме резултата, коментира още Буруджиева.

По думите ѝ предложението на ГЕРБ за Румен Христов като министър на вътрешните работи в проектоправителството на ГЕРБ говори за осъзнаване на необходимостта ведомството да се оглави от политическа фигура, а не от човек от системата на МВР. 

Според Будуджиева „Има такъв народ“ неглижират политическите процеси и под§ерта, че не може да са опозиция, след като ще взимат ключови решения, ръководейки най-важните парламентарни комисии.

„Следващите избори ще поставят още по-тежък казус пред политиците, защото гражданите не желаят да им решават проблемите. На изборите няма да получим нищо по-различно от това, което е в момента. Ще се изправим пак пред факта, че партиите непрекъснато говорят как имат обща цел, но само по отношение на своя враг. Когато се стигне до обща цел се оказва, че те не могат да се понасят“, каза политологът.

 Колегата ѝ доц. Стойчо Стойчев  посочи, че според него се върви към трети парламентарни избори и посочи, че предложените от ГЕРБ имена за министри говорят, че ГЕРБ имат амбиция да се върнат в управлението в близко бъдеще, а тези хора ще бъдат ядрото, което ще генерира политиките на партията.

„Следващите избори, ако не произведат отново толкова патова ситуация, дано на третия път политическите играчи да се убедят, че някой трябва да направи компромис с егото и позициите си“, уточни той.