Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Янаки Стоилов
Янаки Стоилов

Докато няма произнасяне в обратния смисъл, Кирил Петков може да изпълнява своите функции. Това заяви правосъдният министър проф. Янаки Стоилов по Би Ти Ви.

Той добави, че отговор за гражданството на министъра на икономиката трябва да даде Конституционният съд (КС), след като постъпи отговора от Канада.

Проф. Стоилов припомни, че КС се е занимавал и друг път с подобни случаи. Изяснявайки конкретните факти и стъпвайки на предишните решения, КС трябва да се произнесе. Нека се изчака резултата, призова правосъдният министър.

Трябва да се отхвърли много категорично насилието, коментира той другата гореща тема - за полицейското насилие.

Трябва да се изясни участвали ли са други формирования в провокирането на определени реакции. Трябва да се обхване въпроса в неговата цялост, посочи проф. Стоилов.

Той призова да се установят по беспорен начин фактите и да се отговори защо една година продължава разследването.

Този случай тряабваше отдавна да е приключил с един или друг разулатат. Има забавяне, посочи правосъдният министър. 

По повод на специализираното правосъдие коментира, че подходът на Министреството на правосъдието е по-добър. Той е да има специализирано правосъдие без специализиран съд и специализирана прокуратура, каза проф. Стоилов.

Предлагаме да бъдат създадени отделения, отдели в седалищата на апелативните райони и да се намали предметния обхват, който е широк и необосновано разточителен, обясни министърът.

Според него колкото повече напредва процесът, толкова повече намалят шансовете за излъчване на кабинет от парламента.

Първо трябва да се определят задачите на евентуално правителство и срока на действие и после да се обсъждат персоналните  въпроси, посочи министърът.