Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Атанасов
Атанас Атанасов

Слави Трифонов се изплаши, тъй като пред държавата има тежки предизвикателства, това коментира съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов пред БНТ. Има такъв народ получиха най мн гласове и избягаха. Ние нищо не поискахме, дори коалиция не поискахме, а беше нормално да се направи, коментира той преговорите за първия мандат. Според него шансове за правителство в третия има, приоритети са сигурността, здравеопзването и икономиката. 

Атанас Атанасов коментира и, че политиците са съгласни, че голямата част от полицаите съвестно изпълняват задължнията си, но другите трябва да се накажат. Допълва, че, ако Борисов си бе подал оставката на 3-4 ден от протестите, нямаше да се стигне до подобни ексцесии. Определени звена от служителите на МВР били насъскани да прекършат протеста. Целта е да се всее страх сред младите хора, казва Атанасов и  допълва, че имало провокатори, но те не бяха наказани по никакъв начин.

„Беше много срамно вчера да гледаш двама вътрешни министри и полицаи, които не взеха думата“, казва Атанасов. „Проблем има, защото в България продължаваме да говорим за МВР като репресивен орган“, допълва той.

За да има промяна трябва да се започне с обучение на новите служители. Смята, че е очевидно, че прокуратурата е опитвала да прикрие кадрите с насилие. Не мисли, че има някакъв проблем с разделението на властите, относно изказванията на Гешев, защото властите имат право на контрол една над друга.

Атанасов допълни, че е необходима актуализация на бюджета, защото наближава мигрантска вълна. За да се преодолее трябват жива сила, техника и разузнавателна информация. „И аз не знам как се казва новият шеф на разузнаването“, казва Атанасов. Смята, че трябва да има координация със съюзниците ни в НАТО относно получаването на информация.

Шансове да направи правителство има, но не искам да ги определям в проценти, казва Атанасов. Допълва, че „Има такъв народ“ получила най-много гласове, но избягала от отговорност. Според него Слави Трифонов е трябвало да се представи хората от кабинета си по-пълноценно.