Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Петков казва пред БНТ, че е огромна заплахата от мигрантска вълна в момента. Първото нещо, което смята, че България трябва да поиска е незабавно заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи, като въпросът бъде анализиран със съответната информация, и незабавно свикване на Европейската разузнавателна общност, която е изградена преди години. Важни са актуализацията на бюджета и възстановяването на оградата ни по границата.

Смята, че трябва да се направи и анализи за провала на НАТО и за изнасянето на американските войници. Ако Европа не предприеме действия, първите щети ще понесе България, защото Турция няма да издържи, казва той.

Допълва че на европейско ниво проблемът от миграционна заплаха сякаш се избягва. Петков казва, че лидерите трябва да го приемат сериозно. Предупреждава, че България е фронтова държава, която първа ще поеме удара.

Спрямо двойното гражданство на Кирил Петков смята, че имаме конституция, не бива да я нарушаваме. „Или сме правова държава, или такава, която погазва закона“, допълва той.

За кадрите с насилие на протестиращи допълни, че Джамбазки замерял протестиращите с пиратки и ги заливал със студена вода. В следствие на това една жена е оглушала. Петков каза, че я познава, но нея я е страх да излезе открито. „Против насилието съм във всичките му форми“, допълва той. Уточнява, че полицаите не трябва да получават омраза от населението, защото именно на тях ще разчитаме за пазене на границата и те отдават живота си в служба на страната.

За третия мандат допълва, че ако бъде връчен на БСП за България, ще успее да се формира правителство, защото вътрешните и външни заплахи са прекалено големи.