Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илияна Йотова
Илияна Йотова

Озверялото лице на една отиваща си власт, агонията в последните дни на падение, когато не са останали никакви инструменти, освен заплахите и насилието, насъскването на българи срещу българи. Това показват бруталните кадри с полицейско насилие по време на протестите миналото лято. Кадри, подходящи, за авторитарен режим от третия свят, но не и за европейска държава в 21 век.

Това беше стилът на управлението на Борисов – принудата, заплахите, уволненията, начинът, по който се нахлу в президентската институция, насилието над едни млади хора, които искаха да си отвоюват държавата. Но е ясно, че така власт не може да бъде запазена дълго време.

Сигурна съм, че министър Рашков ще изнесе цялата налична информация пред парламента и българската общественост. Вътрешната проверка в МВР трябва да продължи, защото имам съмнения в обективността й дотук. Да не си измиват ръцете с конкретните извършители, разследването трябва да стигне до поръчителите, до високите нива. Само така ще се върне доверието в МВР и в институциите.

Побоят над младите хора трябваше да каже на останалите: Ако протестирате, чака ви същото! Срещу този мутренски стил на поведение въстанаха хората.