Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Искам да съм непочтен, но не и "пич" за Румен Радев

И така, аз не съм почтен човек. Лично Румен Радев ми го каза. Каза, че за него щели да гласуват почтените хора, а аз няма да гласувам за него.

Колко милиона непочтени хора има в България ще разберем октомври месец. Ако под почтеност кандидат президентът разбира: "Вдигни си дебелия задник", "Хайде да си мерим Буджаците" - аз не съм почтен човек.

Ако Румен Радев обича да разговаря с "пичове" и сам да бъде наричан "пич" (ПИЧ, пѝчът, пѝча, мн. пѝчове, м. 1. Остар. Простонар. Грубо. Извънбрачен син; копеле. Онези деца, на които родителите са незнайни, казват са незаконородени (пичове). Т. Шишков, ПХ (превод), 48. Той [Богоров] ни съветва да пишеме световна бивалица, наместо история.., пич наместо копеле. Знан., 1875, бр. 17, 271.

Развратник, мръсник, уличник. За военен министр да се назначал някой казак, защото досегашните български министри били пичове и дураци. С, 1894, бр. 1485, 4. Никога [Турция] няма да допусне да я дърпат за полите уличните пичове. Хр. Ботев, Съч. 1929, 168.

Разш. Жарг. Младеж, мъж, на когото може да се разчита, обикн. в някакъв лош смисъл. Като се уволни от казармата, не се върна на предишната си работа, а се сдуши с махленските пичове, охрана уж на бингото.

Диал. Израстък, издънка от стъблото на овощно дърво или лоза; филиз, младочка. Изрязват ся пичовете по стъблото и издънки около овошката. (През май) лозята ся връзват и прашат; пичовете ся чистят (А. Дювернуа, СБЯ, 1648)."), то аз не съм почтен.

Защото да разговарят така с мене и да ме представляват такива е обидно не само за мен. Както и такива да ми натрапват президент е обидно за мен като Българин...Това би обидило и майка ми, и баща ми, защото те не са възпитавали такъв човек в мое лице. Така че почтената пасмина на Радев нека се скупчи около него.

Ние, непочтените, надявам се сме повече. И нека да покажем това... По критерия на Румен Радев за почтеност аз се гордея, че не попадам в това число... А той нека, преди да напусне страната да вземе да направи нещо за Читалището в село Славяново. Защото ако критерият за почтеност е това рушащо се Читалище в село Славяново - искам да съм непочтен.

*Христо Стоянов във фейсбук