Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Кога българският парламент ще актуализира бюджета?" Така президентът Румен Радев отговори на въпрос кога ще връчи втория мандат за съставяне на кабинет по време на посещението си на турската граница, където се запозна на място с предприетите мерки по проблема.

"Не можем по безотговорен начин да се отнасяме към българските граждани. Има важни, има тревожни въпроси, които изискват актуализацията на този бюджет. Ние не можем да оставим хората в наближаваща пандемична криза, без финансова и социална подкрепа - за бизнеса, за здравеопазването, за медиците на първа линия". Това каза още Радев и обяви, че очаква отговорност от всички парламентарно представени партии.

"Искам да видя ясен ангажимент от българския парламент. И от това ще си проличи кой работи за хората и кой сее хаос в държавата", заключи президентът.

Радев заяви още, че планира да направи нови консултации с партиите. "Ще преценя кога и на кого да връча трети мандат, когато чуя идеите на парламентарно представените партии за съставяне на правителство", каза Радев.

Президентът заяви, че миграционният натиск нараства и това е обяснимо.

"Обяснимо е защото талибаните си възвръщат контрола върху Афганистан и това влече нов риск за миграционна криза за Европа. България е сухопътна граница, външна за ЕС на пътя на този мигрантски поток. Така че рискът за нас неизбежно се увеличава", заяви още Радев.