Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За всичко е виновен СЕМ Христо Стоянов СНИМКА: Фейсбук

Ако преди изборите Тошко Йорданов, Петър Илиев, Филип Станев и сие се бяха появили в публичното пространство с този речников запас и неизпити жълти хапчета, дали и техните родители биха гласували за тях... Едва ли.

Освен ако гласуването не включва някаква психотерапия... Защото със сигурност няма човек, колкото и невъзпитан да е той, да приеме тяхното държане за нормално. Не бих нарекъл техния език за "каруцарски", защото така нито един каруцар не е говорил с конете си. Ако не вярват, да питат Георги Димитров. Когато на каруцаря му дойде псувня на език той проговаря на немски, за да не обиди животните... Но не е такъв случаят с ИТН.

Явно всичко това идва от тези тридесет години, когато само един говореше с техния език и те не можеха да усетят вкуса на публичната слава. Цял живот да пишеш думички за един човек, пък ти да не можеш да ги ползваш толкова публично като него е направо наказание. 

Лошото е, че дори той не може да им напише думичките сега, защото е свикнал да чете от аутокю - не бих допуснал, че хора с такъв речник са докосвали книга на Ботев, Яворов, Дебелянов, Вазов, Динков, Фотев, Левчев, Ивайло Петров, Елин Пелин, Йовков... Бих се учудил дори дали са докосвали Хенри Милър и Буковски, освен в некадърен превод... Да, момчетата искат да се отпуснат. До онзи ден бяха вързани пред студиото на Слави Трифонов и им трябва изява... Е, ето ви изява...

А вие, дето гласувахте за тях такъв език ли ползвате при разговор с родителите си. Бихте ли казали на тази, която ви е родила: "Махни си големият задник оттука", или на баща си: "Хайде да си мерим боджаците"... Ако приемате такова говорене за нормално - гласувайте пак за тях.

Ама и СЕМ защо през пръсти е гледал на тяхното шоу така и не мога да разбера. Защото, ако СЕМ си бе влязъл в правомощията, това шоу трябваше да е изчезнало още преди двадесет и пет години и никой нямаше да знае за него...

*Христо Стоянов във фейсбук