Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Факсимиле от сайта на  „Република”
Факсимиле от сайта на „Република”

Никога досега в историята не се беше случвало папа да прекъсне общата си аудиенция пред вярващите, за да отговори на телефонно обаждане. Папа Франциск изненада за пореден път всички с нетрадиционните си методи, след като прекъсна за кратко общата си аудиенция в сряда, за да отговори на телефонно обаждане.

Телевизиите от цял свят документираха как Светият отец прекъсна поздравите си на вярващите във ватиканската аула „Павел VI”, след като неговият иконом Пиерджорджо Дзанети се приближи до него и му подаде мобилен телефон. Папата се отдалечи встрани за няколко минути, за да говори по телефона, след което отново се върна на мястото си и продължи с поздравите и благословиите си на вярващите. Всички се чудят кой толкова важен човек се обади на Франциск, че той да направи подобно престъпване на протокола. И кой всъщност беше този спешен случай, заради който папата си позволи да говори по телефона? В социалните мрежи се разгоря истинска полемика, пълна със загадки. Дали беше американският президент или някой друг държавен глава? Новината за прекъсването на аудиенция от папата заради телефонно обаждане обиколи световните медии, но от Ватикана коментираха, че е ставало въпрос само за частно обаждане, така че не може да се дадат подробности. По ирония на съдбата именно папата беше този, който преди време беше посъветвал младите „да изключат телефоните си и да се гледат в очите”.

Въпреки че в края на юли папата претърпя операция на дебелото си черво, той вече е във форма и неговият график е пълен със събития и аудиенции.