Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефан Янев СНИМКА: Йордан Симеонов
Стефан Янев СНИМКА: Йордан Симеонов

Призив към депутатите да намерят време да актуализират бюджета както предлага правителството отправи служебният премиер Стефан Янев при откриването на днешното заседание на кабинета. В противен случай е възможно социално напрежение през есента, предупреди той.
„Вътрешнополитическата ситуация трудно се поддава на анализ. Притеснява ни, че тази динамика може да има негативно отношение както върху политическата среда в България, но и притеснения по отношение на стабилността“, каза Стефан Янев.
„Искам да отправя призив към народните представители да намерят време и възможност да дебатират актуализацията на бюджета – държавния, НЗОК и ДОО. Без такава актуализация в следващите месеци през есента ще е особено трудно и в условията на задаващата се здравна криза да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими по отношение на бизнеса, здравната система и социалната система. За да избегнем социално напрежение през есента е желателно народните представители да имат предвид какви са желанията на хората, които са ги изпратили в парламента“, заяви още служебният премиер.
Янев отправи призив и към гражданите да внимават в действията си, за да не предизвикват пожари. Той предаде и благодарности от македонския премиер Зоран Заев за изпратените на помощ в съседната държава пожарникари.