Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПЛАМЕН НИКОЛОВ
ПЛАМЕН НИКОЛОВ

Поради липса на кворум депутатите не можаха да гласуват проекторешението, че приемат оттеглянето на Пламен Николов като кандидат за премиер от ИТН.

Във вота участваха само 105 депутати и се оказа, че няма необходимия кворум от 121 души. Преди началото на дебатите плената зала напусна групата на "Има такъв народ".

Затова водещият заседанието Кристиан Вигенин даде 15 минути почивка и свика заседание на Председателския съвет. 

По време на дебатите Росен Желязков от ГЕРБ поиска парламентът да приеме друг текст на проекторешението.

Проблемът е политически, но ние се опитваме да забъркаме една изключително дълбока и непоправима юридическа каша, опитваме се да дописваме конституцията, обясни той. Според него предлаганото решение не е решение, защото то не упражнява потистативното право на парламента със своя акт да внесе промяна в правна сфера и да предизвика последица, а констатираме, че нещо е приключило неуспешно, при положение, че президентът ни е уведомил, че е приключило успешно.

Когато сме изправени в ситуация, в която не знаем какво правим, единственото, което можем да направи, е да действаме по право, по закон, по конституция, обясни Желязков. Според него решението трябва да е ясно и категорично с правното основание в конституцията и това да даде

Очаквайте подробности.