Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп СНИМКА: Ройтерс
Доналд Тръмп СНИМКА: Ройтерс

Благодарение на него ваксините били разработени така бързо, твърди той пред "Фокс нюз"

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е бил прав, говорейки за лабораторен произход на коронавируса. Той сподели мнението си в събота вечерта в ефира на телевизия "Фокс нюз", предаде ТАСС.

"Наричам го китайски вирус, тъй като е започнал да се разпространява тъкмо оттам. Появил се е в лаборатория", каза бившият президент.

"Говорил съм и по-рано, че се е появил в лаборатория, но едва сега всички отбелязват, че вероятно съм бил прав", добави той.

По думите му шефовете на социалните мрежи, включително на Twitter, енергично са блокирали хората, публикували непотвърдени данни за вируса, включително теорията за лабораторния му произход. "Това е абсолютно ужасно. Той обаче наистина се е появил в лаборатория в Ухан", заяви Тръмп.

В края на май президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че разузнавателната общност в страната не разполага с достатъчно информация, за да установи със сигурност как е започнало разпространението на новия патоген - при контакт на човек със заразено животно или при евентуален инцидент в Института по вирусология в Ухан.

"Мога да бъда смятан за голям поклонник на ваксините. Благодарение на мен те бяха разработени толкова бързо", заяви още Тръмп пред "Фокс нюз".

"Направихме ги само за девет месеца, при все че обикновено това отнема пет години. Те (демократите) изобщо нямаше да ги направят, така че аз наистина съм голям поклонник (на ваксините)", каза той.