Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Арестуваха Мария - главата на Камората, на летище в Рим. Смятала да пътува за Испания Мария Личарди оглавява кланът на неаполитанската мафия Камора

Италианските карабинери задържаха на летище „Чемпино“ Мария Личарди. Според следователите тя оглавява кланът на неаполитанската мафия Камора, пише вестник „Република".

Според изданието жената възнамерявала да лети за Испания. Тя е заподозряна за изнудване, мошеничество и други престъпления.

По информация на вестника Личарди вече е била съдена и през декември 2009 г. е освободена от затвора след излежаването на осемгодишна присъда, предаде БГНЕС.

В Италия жени често застават начело на мафиотски кланове след арестуването или смъртта на мъжете им.

Мария Личарди е сестра на покойния Дженаро Личарди, основател на престъпния клан, допълва АФП.

Камората е най-жестоката от всички италиански мафиотски групировки. Дейността й получи широк отзвук след публикуването на книгата на Роберто Савиано „Гомор“, в която авторът разказва, че членовете на „Камората“ контролират утилизирането на градските отпадъци, включително токсичните такива. Те закопавали години наред тези отпадъци в земята, въпреки опасността, която представляват за здравето на хората и околната среда.