Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Опитаха се да убият ключов свидетел по делото „Килърите“ СНИМКА: Архив

Неизвестен е открил стрелба рано тази сутрин по един от свидетелите по делото „Килърите“ Цончо Ненов, научи „Хоризонт“.

Инцидентът е станал в Горна Оряховица около 7:30 часа.

По колата на мъжа е открита стрелба, той обаче е успял да избяга с автомобила си и е невредим.

По първоначална информация стрелецът е бил сам, бил е облечен с черни дрехи и е причакал свидетелят по делото. Мястото е отцепено от полиция.

Тепърва ще се разпитват свидетели на инцидента, ако има такива. По случая е образувано досъдебно производство.

В свое интервю от 15.03.2018 година свидетелят Цончо Ненов казва, че считаният за мозък на "Килърите" Георги Вълев, който излежава доживотна присъда, може да си поръчва най-различни "услуги", включително и убийство на някого. „Георги Вълев мина граници, които никой не бива да преминава“, каза тогава Ненов.

"Категорично да, всичко е възможно и има факти за такива случаи, които са в папките на делото. Има данни за поръчване на покушения срещу свидетели и служители по делото, даже се визират имената на Ася Петрова и Валентин Цоновски. И да кажа, че се чувствам застрашен в момента, какво значение има? Щом и срещу такива хора има заплахи... Ако не беше Валентин Цоновски, нищо нямаше да се разкрие и докаже, а той тогава беше уволнен. Ако не беше Ася Петрова нищо нямаше да се документира, а къде е тя сега?! Има заплахи и срещу двамата, и това е публично известно, известно е и на службите", казва Ненов пред вестник "Борба".

Трима от групата за мокри поръчки "Килърите" са в затвора до живот. Това са Петър Стоянов - Сумиста, който е сочен за лидер на групата, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца. Четвъртият осъден е Янко Попов-Туцо, който има 10-годишна присъда.

Петър Стоянов-Сумиста е осъден за организиране на убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев. Васил Костов и Георги Вълев са признати за виновни за подбудители и помагачи в извършване на двете убийства.

Янко Попов е осъден за участие в убийството само на Лупов.