Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов
Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов

Министрите в проектокабинета "Пламен Николов" предложен от  "Има такъв народ" са избрани по експертиза. Те са наясно с проблемите и как трябва да бъдат решени и зад гърба им стои екип, каза пред bTV зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов

"Хубаво е да стане ясно едно нещо. Слави не се бърка в работата на отделните отдели, на министри, на Комисията по финанси, по енергетика или по здравеопазване и не казва кой експерт става повече от друг. Слави е лидер на тази партия. Има ясно профилиране по сектори при нас. Против това сме да се слагат политици на позиции, на които трябва да има експерти. Така беше при ГЕРБ. Естествено, че предложеният състав за Министерски съвет беше одобрен от парламентарната група“, каза Йорданов.

Ние проведохме експертни срещи по теми с ДБ, БСП и ИБГНИ, които бяха определени от тях. По огромна част от приоритетите ние сме на едно и също мнение, каза още той.

Обясни, че "Демократична България" всеки ден излиза с различен знак. "Ако сте забелязали в тази партия всеки човек има собствено мнение. Не бих казал, че са изгорени всички мостове с ДБ, ще стане ясно на гласуването в петък, защото не мога да се ориентирам в посланията, които изпращат.  Ние по дълбоката съдебна реформа, което им е цел №1 в живота, но и изключително важно за държавата, имаме абсолютно съвпадение по закриването на спецсъда и спецпрокуратурата, както и изваждането на бюрото за защита от Гешев", каза още Йорданов. И изреди други техни допирни точки - социалната и финансовата политика. Но след всички тези абсолютни съвпадения някои реплики са ми непонятни, явно съм доста глупав на фона на техния висш ум и по някои теми не мога да се ориентирам. Радвам се, че по някое време се появяват анализатори и врачки, които знаят какво правим. Не разбирам каква инсценировка вижда Христо Иванов, не бяхме облечени в театрални костюми, каза още Йорданов.

Срещата с ДПС пък определи като добро възпитание. Ще помоля всички, които кажат, че при нас виждат късата, дългата, средната, или междинната ръка на ДПС, да им предадете от мен, че говорят глупости. Знам какво ще стане - пак ще се появи някой и ще каже, че вижда ДПС. Не е нормално да се тиражират слухове без доказателства. Те може да виждат и извънземните. В интерес на истината, като се има предвид, че господин Трифонов е рептил, то Лигата на извънземните има много по-сериозно влияние при нас, пошегува се шефът на парламентарната група на ИТН.

 Съставът на кабинета пък бил одобрен с аплодисменти от парламентарната група на ИТН. Николай Василев не може да реди кабинет, той е прекрасен финансист и икономист и ни помага с експертизата си, каза още Йорданов. 

Петър Илиев е прекрасен юрист и преценихме, че за министър на МВР е по-добре да е човек извън системата, каза още той. Този пост в първото предложение на ИТН бе отреден за Николай Радулов. Тезата за плагиатство с дипломата на Илиев пък се лансирала от журналисти. Той се смя искрено, знае откъде идва, защото в крайна сметка юристите на това ниво са малцина, каза още Йорданов. Обясни, че Петър Илиев е бил обсъждан за премиер, но на много по-ранен етап.